En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan gözaltılara tam destek

3 Temmuz 2008 15:57 tsi
BBP Genel Başkanı ve Sivas Bağımsız Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, hiç kimsenin yargı dışı olmadığını söyledi.

Yazıcıoğlu, ister bir parti lideri, ister bir medya portonu, ister bir asker olsun, suç işlemişse, suç örgütüne oluşturmuşsa kanun önünde cezasını çekmesi gerektiğine işaret etti. Kimsenin dokunulmaz olmadığını dile getiren BBP lideri, kimsinin de 'buna niye dokunuyorsunuz' deme hakkı bulunmadığını vurguladı.

Darbelerin, post modern darbelerin hiçbir ülkeye hayır getirmediğini, her zaman demokrasi ve hukuk devletinin yanında olduğunu belirten Yazıcıoğlu, Sarıkız ve Ayışı adı verilen darbe teşebbüslerini Meclis gündemine taşıyacak olan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'a da destek vereceğini açıkladı. Yazıcıoğlu, "Böyle bir girişime hemen destek veririm. Ortada bir darbe girişimi varsa ortaya çıkarılmalı. Hukuk işletilmeli ve gerçekler ortaya çıkarılmalı...Ben Meclis'te destek vermeye hazırım. Çünkü; darbenin her türlüsünü gördüm. 26 gün gözümü açamadan işkence gördüm. 8 yıl hapis yattım, 5.5 yılını hücrede geçirdim. Sonrada ceza almadan çıktım. O bakımdan ben her zaman hukukun ve demokrasinin yanındayım." dedi.

Yazıcıoğlu, dün Meclis'te demir ve demire bağlı olarak inşaat malzemelerindeki aşırı fiyat artışları üzerine basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası, Ergenekon soruşturmasında bir ilke imza atılarak Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Emekli Orgeneral Şener Eruygur gözaltına alınmasını değerlendirdi. Hukukun herkese dokunabileceğini, bir kişi suç işlemişse bunun cezasız kalmaması gerektiğini belirten BBP lideri, "Herkese bağımsız hukuk dokunmalıdır. Siyasallaşmamış hukuk dokunmalıdır. Ancak, suçu ispat edilmemiş bir kişi, suçu ispat edilene kadar masumdur ilkesi gözden kaçırılmamalıdır. Özellikle medya, yargısız infaz yapmamalıdır. Bana dokununca siyasal hukuk, başkasına dokununca bağımsız hukuk olmamalıdır." dedi.

Yazıcıoğlu, son operasyonla Türkiye'nin ikiye ayrıldığını savundu. Bir tarafın ciddi bir korku yaşadığını, diğer tarafın ise artık Türkiye'de artık herkese dokunulabileceğini ve devlet için de terör yapan varsa bunun açığa çıkabileceği umudunu taşıdığını söyledi. BBP lideri, Ergenekon soruşturması kapsamında bir yıla yakın neden içeride tutulduğunu bilmeden göz altında bulunmasının da doğru olmadığını belirtti. Kaygı ve endişelerin giderek yaygınlaşmakta olduğun da sözlerine ekleyen Yazcıoğlu, buna çabuk suretle çözüm bulunması gerektiğini kaydetti.

Zaman



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs