En Sıcak Konular

DSP: Zeki Sezer görevinin başında

3 Temmuz 2008 15:44 tsi
CNN Türk'ün haberine göre, Rahşan Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in istifa ettiğini ve kurultayın toplanacağını açıkladı..

HABERTURK.COM'a konuşan Ahmet Tan da Sezer'in istifasını doğruladı ancak DSP'li bazı yetkililer Zeki Sezer'in hala görevinin başında olduğunu söylüyor

Rahşan Ecevit, ''Zeki Sezer'i istifaya ben davet etmedim. Kendisi edeceğini söyledi, ben de ilk defa itirazda bulunmadım. İstifadan vazgeçtiğini de gazetelerden okudum'' dedi.

Ecevit, ''Rahşan Ecevit'in Örgüte Mesajı'' başlığıyla, son günlerde basında yer alan bazı haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eşi Bülent Ecevit'in hasta olmadan önce ''Türkiye'nin geleceğinin karanlıklara doğru çekildiğini ve bu zor durumun üstesinden ise sağlı sollu bir iş birliğiyle gelinebileceğini'' söylediğini belirtti.

Bülent Ecevit hastayken bu iş birliği arayışlarını onun adına yürüttüğünü ve siyasi parti liderleri ile sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiğini anımsatan Ecevit, ''ancak sadece DSP-CHP iş birliğinin oluşturulabildiğini ve hedeflenen sonucun elde edilemediğini'' ifade etti.

Ecevit, ''şu an Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun daha da vahim olduğunu ve ciddi bir rejim sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu'' iddia ederek, şunları kaydetti:

''Siyasi belirsizlik ve yaklaşan seçimler, Cumhuriyet ilkelerini savunan tüm siyasi partilere, kurumlara ve kişilere ciddi bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğun gereği olarak kısır çekişmelerin bırakılması ve Bülent Ecevit'in belirttiği sağlı sollu iş birliğine olanak sağlayacak bir açılımın yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu düşüncelerimi geçtiğimiz ay içinde yaptığım basın açıklamasıyla kamuoyuna da duyurmuştum. Ne yazık ki bu açıklamama partimizin internet sayfasında yer verilmedi.''


-ECEVİT-SEZER GÖRÜŞMESİ-


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in isteği üzerine geçen hafta Oran'da 2 saat görüştüklerini belirten Ecevit, bu görüşmede Zeki Sezer'in kendisine, ''basına yaptığı açıklamanın parti adına olumsuzluk yarattığını, çok sayıda önemli ismin partiye katılmak için başvurduğunu ancak bu açıklamadan sonra bu kişilerin tamamının partiye katılmaktan vazgeçtiğini söylediğini'' belirtti.

Ecevit, bunun üzerine, Sezer'e bu iddiasını gerçekçi bulmadığını, DSP'ye katılımlarla ilgili söylenenlerin sonuçsuz kaldığını ve DSP'nin hakkettiği büyümeyi sağlayamadığını belirttiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

''Görüşmede söylediklerim bundan ibaretti. Geri kalan zamanda sürekli Sayın Sezer konuştu. DSP'nin ve kendisinin çok ama çok başarılı olduğunu, aşırı sinirli ve çok yüksek bir ses tonuyla anlattı. Tek taraflı bir sözlü saldırı biçiminde geçen görüşmemizin sonunda da istifa ettiğini, en kısa zamanda kurultayı toplayacağını ifade etti.

Milletvekili arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmede bu önemli gelişmeyi onlara ilettim. Olası bir kurultayın Bülent Ecevit'in ortaya koyduğu sağlı sollu açılımın gerçekleşmesi için bir fırsat olacağını ilettim.

Yaşananlar bundan ibarettir. Gazetelerde yer alan haberler ve örgütlere ulaştırılan bilgiler tamamen gerçek dışıdır. Sayın Sezer'i istifaya ben davet etmedim. Kendisi edeceğini söyledi, ben de ilk defa itirazda bulunmadım. İstifadan vazgeçtiğini de gazetelerden okudum. Genel başkanlık için kimseyle görüşmedim, kimseyi önermedim, kimseyi ima etmedim. Adaylar çıkar, ben de sade bir üye olarak oyumu kullanırım.''

Ecevit, ''Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların aşılabilmesi için halkın daha önceden görülmemiş bir arayış içinde olduğunu'' savunarak, böyle bir ortamda DSP'ye önemli görevler düştüğünü de vurguladı. 
 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,057 µs