İşte AKP'nin sözlü savunması | " /> İşte AKP'nin sözlü savunması | "/>

En Sıcak Konular

İşte AKP'nin sözlü savunması

3 Temmuz 2008 16:01 tsi
İşte AKP'nin sözlü savunması AKP'nin sürmekte olan sözlü savunmasının ayrıntıları netleşmeye başladı. Cemil Çiçek savunma yaparken savcıyla ilgili ilginç değerlendirmeler yaptı: Aslı olmayan haberler delil olarak kullanıldı

Aslı olmayan haberler delil olarak kullanıldı


Parti kurmadan önceki eylem ve beyanlar delil olarak kullanıldı


AK Parti'nin şiddetle ilişkilendirilmesi abesle iştigaldir


Lehte olan deliller toplanmadı ve kullanılmadı


AK Parti'nin laiklik anlayışı Anayasa ile uyumludur


Yasama yetkisinin kullanılması, laikliğe aykırı değildir


AK Parti ve laiklikle ilgisi olmayan asılsız belgelerle, iddianame kabartılmıştır


AK Parti'yi hoşgörüsüzlükle itham etmek gülünçtür


AK Parti'nin üye ve organlarının düşünce açıklaması, laikliğe aykırı değildir


Yasama sorumsuzluğu kapsamında olan faaliyetler delil olamaz


Parti üyeleri ve organları, laikliğe aykırı hiç bir eylem yapmamıştır


AYRINTILAR GELİYOR!..

 

***


ÇİÇEK VE BOZDAĞ, SAVUNMA İÇİN SAAT 10.00'DA GELDİ


AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, parti adına savunma yapmak üzere saat 09.50'de Anayasa Mahkemesi'ne geldi.


Anayasa Mahkemesi heyeti, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın sözlü savunmalarını saat 10.00'da dinlemeye başladı.


SÖZLÜ SAVUNMAYA ARA VERİLDİ

AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, Anayasa Mahkemesi heyetine yaptığı sözlü savunmaya ara verildi.


Parti adına sözlü savunma yapmak üzere saat 10.00'da Anayasa Mahkemesine gelen Çiçek ve Bozdağ, saat 12.00'de Yüksek Mahkemeden ayrıldı.


Anayasa Mahkemesi heyeti, saat 13.30'dan itibaren Çiçek ve Bozdağ'ın sözlü savunmalarını dinlemeye devam edecek. Cemil Çiçek'in, 200 sayfayı aşkın olduğu öğrenilen sözlü savunmayı, Yüksek Mahkeme heyetine okuduğu öğrenildi.


ÖĞLEDEN SONRAKİ BÖLÜM BAŞLADI


Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti kapatma davasının sözlü savunmasına verilen öğle arasından sonra yeniden Anayasa Mahkemesi'ne geldi.


Başbakan Yardımcısı Çiçek ve Grup Başkanvekili Bozdağ, yeniden Anayasa Mahkemesi'ne geldi. Çiçek ve Bozdağ sabah 10.30'da başlayan sözlü savunmaya saat 12.00'da öğle arası verilmesi dolayısıyla yüksek mahkemeden ayrılmıştı.


Saat 13.00 itibariyle Anayasa Mahkemesi'ne giriş yapan Çiçek, sözlü savunmasının ikinci kısmını sunacak. Bekir Bozdağ'da kendisine teknik konularda fikir ve destek verecek.


BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Bu sürecin ardından, davaya ilişkin bilgi, belgeleri toplayacak Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can, esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Bu işlemler sürerken gerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, gerekse davalı AK Parti ek delil veya yazılı ek savunma verebilecek.


Raporun, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesine dağıtılmasının ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç toplantı gününü belirleyecek. Üyeler, belirlenen günde bir araya gelerek, davayı esastan görüşmeye başlayacak.


AK Parti hakkındaki kapatma davasını 11 üyeden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması veya emekliye ayrılması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlisi heyete katılacak.


Anayasa'ya göre, bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi'nin 11 asıl üyesinin en az 7'sinin oyu gerekecek.


Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın 69. maddesine göre, “temelli kapatma” yerine, dava konusu fiillerin ağırlığına göre “Hazine yardımından kısmen veya tamamen yoksun bırakma” kararı da verebilecek.

yeni şafak



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs