En Sıcak Konular

Baykal'ı rahatsız eden tablo

3 Temmuz 2008 15:07 tsi
Son yaşanan olaylar Baykal'ı harekete geçirdi. Gelişmelerden endişe duyan CHP lideri yargıya çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, son dönemdeki olaylarla ilgili olarak toplumun bütün aklı başında insanlarının derin bir kaygı içinde olduğunu belirtti ve yargıya siyasi tertipleri boşa çıkarma çağrısı yaptı.

Parti meclisi öncesi konuşan Baykal yargıya seslendi ve tertipleri boşa çıkarması çağrısını yineledi.

Baykal, "Bu Türkiye'yi çok tehlikeli bir tırmanışa, bir cadı kazanına dönüştürme tehlikesiyle bizi karşı karşıya bırakmıştır. Bu tablonun en kısa zamanda noktalanmasını ve yargının kendi kuralları ve süreci içinde bu siyasi tertipleri boşa çıkarmasını bekliyoruz. Türkiye bir sınav verecektir" dedi.

Başbakan'ın Ergenekon soruşturması sırasındaki tavrını da eleştiren Baykal, "Bir yıl boyunca insanları tutacaksınız, 'bekle iddianame geliyor' diyeceksiniz. Kim diyecek? Başbakan diyecek... Sen mi hazırlıyorsun, yazıyorsun iddianameyi? Sen ne biliyorsun ne zaman gelecek? Savcı istediği zaman yapar" diye konuştu.

Baykal, Başbakan'ın biliyor ve söylüyor olmasının davanın manevi saygınlığını, ağırlığını çok ciddi biçimde tahrip ettiğini kaydetti.

"Yargı değil, siyasi hesaplaşma"

Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklama yapan Baykal, Ergenekon soruşturması sürecinin "bir yargı süreci değil, bir siyasi hesaplaşma süreci olduğu izleniminin giderek kök saldığını" savundu.


CHP lideri, "Bu tablo eğer gerçekten bir hukuki soruşturmanın, bir yargı incelemesinin, adli sürecin gereği olarak, adli yetkililerin kendi takdirleriyle, 'olayın akışının icabıdır' diye bu noktaya gelinmiş olsaydı, hiç şüphe yok herkesin bunu saygıyla karşılaması söz konusu olurdu" ifadesini kullandı.

Ama toplumda büyük bir kuşku olduğunu kaydeden Deniz Baykal, bunun yaşanmakta olan sürecin bir yargı süreci, bir adalet süreci olmanın ötesinde bir siyasi hesaplaşma süreci haline dönüştürülmekte olduğuyla ilgili kaygıdan kaynaklandığı belirtti.

Baykal, adalet zemininin, siyasi hesaplaşmanın intikamın arenası haline dönüştürülmesinin, siyaset, adalet, hukuk ve devleti de çok ciddi şekilde sarsacağını kaydetti.

AA



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs