En Sıcak Konular

Ergenekon Evren'e de dokundu

3 Temmuz 2008 13:54 tsi
Ergenekon Evren'e de dokundu Ulusalcılar ve Ergenekon taraftarları ikiye bölündü. Kimilerine göre Ergenekon, Kenan Evren'e kadar uzanıyor.

Ergenekon, internetin ünlü sosyalleşme sitelerini de ikiyi böldü. Ergenekon Soruşturması ile ilgili Facebook'ta, binin üzerinde grup kurulurken, ulusalcılar ve Ergenekoncular çetin bir mesajlaşma savaşına girişti.

Ergenekon, Facebook’u ikiye böldü. Ulusalcılar ve Ergenekon taraftarları Facebook’ta kurdukları gruplarla yeni bir savaşa başladı. Ulusalcılar, yürütülen operasyonun Atatürk devrimlerine karşı yürütülen bir operasyon olduğunu savunurken, Ergenekon taraftarları savcının soruşturma kapsamında yapılan gözaltılarda makam mevki dinlemeden sonuna kadar gidilmesi görüşünde.

Ergenekon’da kimlerin parmağı var!
Facebook’ta kurulan gruplardan en ilginci ise Ergenekon yapılandırmasının Kenan Evren’e dayandıran grup. “Saklanan Ergenekon” başlığıyla kurulan grupta, 12 Eylül dönemine gönderme yapılıyor ve Ergenekon ile Atatürk milliyetçilerinin hedef alındığı iddia ediliyor.

"Ergenekon Kurtuluş Örgütü"
Ergenekon yapılanması konusunda bilgi veren bir diğer grup ise çete olarak nitelendirdiği yapılanmanın ismini "Ergenekon Kurtuluş Örgütü" olarak koyuyor. Gruba göre yapılanma, Sovyet döneminde komünizme karşı amerika tarafından kurulan "Kontrgerilla"nın devamı niteliğinde. Grup üyeleri aralarındaki mesajlarında Ak Parti'den rahatsız olan bir grubun, ülkeyi kaosa götürmek ve hükümeti iş yapamaz hale getirmek için örgütlendiğini iddia ediyor.

Balbay grupları
Facebook'ta en fazla dikkat çeken ise Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Musatfa Balbay'a destek için kurulan "Gözaltına alındığınızın farkında mısınız? Mustafa Balbay'a sahip çıkın!"grubu oldu. Önceki gün kurulan gruba, kısa sürede beş binin üzerinde üye kayıt oldu. Üyeler, grubun ana sayfasından Balbay ile ilgili gelişmeleri takip ederken, yorumlarıyla Balbay'ın gözaltına alınmasını protesto ediyor. Facebook'un bir diğer ünlüsü ise ATO Başkanı Sinan Aygün. Aygün için açılan gruplarda gözaltı kararı eleştiriliyor, ve çalışma odasında bulunan silahla ilgili çeşitli komplo teorileri üretiliyor.

İşte Facebook'ta kurulan gruplar
Facebook'ta kurulan grupların bazılarının isimleri ise şöyle:
Yeniden Ergenekon,Savcıyı Destekliyorum,Ergenekon Çetesi Çökertilsin!, Ergenekon Oyunu Amerikan Kurgusu, Demokratik Turkiye`de "Ergenekon" `lar Istemiyoruz !!!, Ergenekon Yalanıyla Ulusal Direnişi Kırmalarına İzin Vermeyelim, Ergenekoncuların Çocukları, Ergenekon,Atatürk'cüleri Yok Etmek Adına Yapılan Bir AKP oyunudur !, No Ergenekon Yes Tayyip Reis.

İnternet haber



Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs