En Sıcak Konular

Gözaltı sürecinde ilginç diyaloglar !

3 Temmuz 2008 11:45 tsi
Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur ile eski 1'inci Ordu Komutanı Hurşit Tolon'un gözaltı sürecinde ilginç diyaloglar yaşandığı ortaya çıktı.

ATO Başkanı Sinan Aygün, Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un içinde bulunduğu minibüsteki sessizliği Sinan Aygün bozdu. Şener Eruygur'un sessiz halini gören Sinan Aygün, "Abi bugün pek sessizsin. Hiç konuşmuyorsun" dedi. Bunun üzerine Eruygur, "Tolon beni bilir. Ben fazla konuşmam" yanıtını verdi. Gözaltı sonrasında Eruygur'un kimseyle konuşmadığı, Hurşit Tolon'un ise rahat tavırlar sergilediği ve bazı polislere espriyle yaklaştığı belirtildi. Soruşturma kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı ise kendisini Trabzon Adli Tıp Kurumu'na getiren polislere, "Adımın paşalarla anılmasından gurur duyarım" dedi. Saat 10.00 sıralarında doktor kontrolünden geçirilen Ovalı'nın bu söylemlerinin adli tıp kurumunda da sürdüğü belirtildi.

Müdürlerin odasında ağırlandılar
Tolon ve Eruygur ve Aygün önceki geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün müdürler katında geçirdi. Gözaltına alınanlar dün avukatlarıyla görüştü.

* Tolon'un klimalı odada tek başına kaldığını söyleyen avukatı, gazetecilerin "Ortamı nasıl" sorusuna ise avukat "Paşa yıllarca dağlarda yattı, kalktı. Bu ortama dayanır" yanıtını verdi.

* Gözaltına alınanlara yemek olarak ekmek arası kaşar ve meyve suyu verildi. Ancak polis isteyenlere tabldottan ikram etti.

* İlk gece gözaltındakilere polis kantininden yiyecek temin edildi. Gece ayrı ayrı hücrelere konularak nöbetçi ve kameralarla kontrol edilirken, zanlıların hücrelere girişleri sırasında kemerleri ve ayakkabı bağcıkları da alındı. Sabah yine kantinden alınan yiyeceklerle kahvaltı yapan zanlılar için öğle yemeği özel olarak getirildi. Normal prosedürde gözaltındaki zanlılara ekmek arası kaşar peyniri ve meyve suyu ikram edilirken, zanlıların toplumsal konumları nedeniyle ayrı bir muamele yapıldı.

Sabah



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,516 µs