En Sıcak Konular

Telekulak çetesi çökertildi!

3 Temmuz 2008 10:58 tsi
Emniyet'in 5 farklı ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonla aralarında askeri personel ve PKK itirafçılarının bulunduğu telekulak çetesi çökertildi.

Emniyet, 5 farklı ilde düzenlediği eşzamanlı operasyonlarla, vatandaşların telefonlarını dinleyip haraç isteyen, aralarında bazı askeri personel ve PKK itirafçılarının da bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü organize suç örgütü operasyonunda, aralarında PKK itirafçılarının da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Dosyada, itirafçılarla bağlantıları bulunan bazı üst rütbeli askeri personelin yaptıkları dinlemelerle çete üyelerinin haraç almasına yardımcı oldukları iddia edildi.

Ankara Emniyeti KOM Şubesi ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek, ‘vatandaşları tehdit ederek haraç aldıkları’ iddia edilen bir grubu tespit etti. Daha sonra projeli çalışma başlatan kaçakçılık birimleri, Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya ve Hakkâri’de eşzamanlı operasyon düzenlediler. 16 kişi gözaltına alındı.

‘Çetede albay da var’ iddiası
Gözaltına alınanlar arasında, daha önce PKK terör örgütü bünyesinde faaliyet gösteren ancak yakalandıktan sonra pişmanlıkla ilgili düzenlemelerden faydalanan kişilerin de bulunduğu bildirildi.

Soruşturma dosyasında, itirafçılarla bağlantıları bulunan bazı üst rütbeli askeri personelin de isminin bulunduğu öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan’ın “gözaltı talimatı vermediği” TSK mensuplarının jandarma birimleri içindeki teknik dinleme faaliyetlerinde görev aldıkları ve yaptıkları dinlemeler sonrasında hedef alınan bazı iş adamlarından itirafçıların haraç almasına yardımcı oldukları iddia edildi.

Söz konusu TSK mensuplarının arasında albay rütbesinde bir personelin de bulunduğu iddia edildi. Operasyon öncesinde mahkeme kararıyla yapılan teknik dinlemelerde de itirafçıların TSK mensuplarıyla yoğun temaslarının gerçekleştiği belirlendi. Çete lideri konumundaki itirafçıların kendilerini güvenlik birimlerinde görevli olarak tanıtarak işadamlarıyla temasa geçtikleri ve sonrasında haraç aldıkları ifade edildi. Polis, zanlıların olaylarda kullandığı 7 tabanca, cop, kelepçe gibi malzemeler ele geçirdi.

sabah



Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs