'Darbe Günlükleri'ndeki Ersöz Paşa! | " /> 'Darbe Günlükleri'ndeki Ersöz Paşa! | "/>

En Sıcak Konular

'Darbe Günlükleri'ndeki Ersöz Paşa!

3 Temmuz 2008 08:38 tsi
'Darbe Günlükleri'ndeki Ersöz Paşa! Tutuklama kararı çıktığı gün Rusya'ya giden eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, "Darbe Günlükleri"nde yaptığı derin işlerle anılıyor. İşte o bölümler...

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında aranan eski Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yurtdışına çıktığı öğrenildi. Ersöz'ün, savcının mahkemeden gözaltı kararı çıkardığı gün olan 29 Haziran'da Rusya'ya gittiği belirlendi.

Ersöz'ün yakın çevresi, emekli Tuğgeneral'in bir iş gezisi için Rusya'ya gittiğini, 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğini söylüyor. Aynı soruşturma sebebiyle aranan eski milletvekili Turhan Çömez'in de kısa bir süre önce yurtdışına çıktığı belirlenmişti. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın Turhan Çömez ile Levent Ersöz'ün yakalanması için İnterpol'ü devreye sokmaya hazırlandığı belirtilirken, iki zanlının yurda girdiği anda yakalanması amacıyla tüm sınır kapıları uyarıldığı bildirildi.

ERSÖZ'ÜN DARBE GÜNLÜKLERİNDEKİ YERİ

AK Parti'yi yıpratma projesi Ersöz'e ait

Ergenekon'un 'telekulak'ı olarak aranan dönemin Jandarma İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek'e ait darbe günlüklerinde şu ifadelerle geçiyor:

19 Aralık 2003: "Jandarma İstihbarat Başkanı general (Ersöz) yaptıklarıyla ilgili bana brifing verdi. AKP hükümetini zayıflatmak için neler yapılması gerekiyorsa hepsi düşünülmüş ve uygulamaya geçmişler. Alınacak tedbirler içerisinde afiş asmaktan gazetelerde ilanlar vermeye kadar değişen birçok hal tarzları vardı. Bu çalışmaya 'Cumhuriyet Platformu' ismini vermişler." Örnek, Eruygur'un bazı üst düzey yöneticilere ait ses kayıtlarını kuvvet komutanlarına dinlettiğini anlatıyor.

3 Şubat 2004: Eruygur üst düzeydeki bazı yöneticilerin konuşmalarına ait ses kayıtlarını dinletmiş. AKP'ye danışmanlık yapan kişilermiş ve Kıbrıs sorununu nasıl halletmeyi düşündüklerini anlattıkları kayıtlarmış. Takdimin sonunda Hava Kuvvetleri Komutanı ve Eruygur 10 Mart'ta ihtilal yapalım diye bastırmaya başlamışlar. Kara Kuvvetleri Komutanı onları şimdilik frenlemiş ve bunun için daha zamanın uygun olmadığını ve beklemememizi salık vermiş.

aktifhaber



Bu haber 3,767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs