En Sıcak Konular

Arınç'a ağır suçlama!

3 Temmuz 2008 08:33 tsi
Arınç'a ağır suçlama!

AK Parti'ye kapatma davası açan Başsavcı Yalçınkaya, sözlü savunmasında eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'a ağır suçlamalarda bulundu.

Yalçınkaya, 16 sayfalık sözlü açıklamasında eski TBMM Başkanı Arınç’ın kendisi için söylediği ‘Ölüm en büyük gerçek’ sözlerinin, ‘Danıştay saldırısı gözetildiğinde şiddet çağrısı niteliğinde’ olduğunu vurguladı.

AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davada, Anayasa Mahkemesi’ne sözlü açıklama yapan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın kendisi hakkında söylediği “Ölüm en büyük gerçek” sözlerinin de Danıştay saldırısı gözetildiğinde şiddet çağrısı niteliğinde olduğunu vurguladı.

Marmara depreminden sonra açılan “7.4 yetmedi mi?” pankartı ile bir TV programında “Atatürk’ü değil Humeyni’yi sevdiğini söyleyen” Nuray Bezirgan adlı kadının sözlerini örnek gösteren Yalçınkaya, türbana yönelik mücadelenin yeşil devrimin sancağı olması nedeniyle verildiğini kaydetti.
Yalçınkaya 16 sayfalık sözlü açıklamasında önceki iddialarını tekrarladı.

Yalçınkaya, tüm sermayesi riya ve takiye olan partinin öfkesinin, cumhuriyet kurumlarının, amansız saldırılara yalnızca hukuka dayanarak karşı koymasından dolayı arttığını savundu.

Kendilerine demokrat
5 aşamalı bir plan dahilinde toplumu İslami bir yapıya dönüştürmeyi amaçladığını söylediği AKP için, “Kendilerine demokrat” ifadesini kullanan Yalçınkaya, partinin temin ettiği medya gücünün desteğiyle her türlü olumsuzluğun suçunu laik cumhuriyete yıktığını, “statükocu, laikçi, indirgemeci, siyasi dinozor” gibi kavramlar kullanarak laikliğin içini boşaltmaya çalıştığını ifade etti. Bu amaçla, cumhuriyetin koruyucusu bütün kurumların “darbeci” diye karalanıp etkinliklerinin yok edilmeye çalışıldığını kaydetti.

Gerekçesi ne?
Yalçınkaya, toplumun geriye doğru evrildiğini belirterek, “Yüz öğrenciden sadece birinin sorunu olduğu kanıtlanmış olan türban, son 6 yılın en önemli sorunu olarak sunulabilmiştir. Partinin, temel sorunlar dururken simge olduğuna kuşku bulunmayan türban konusunda ısrarlı çabalarının gerekçesi ne olabilir?” diye konuştu.

aktifhaber



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,613 µs