En Sıcak Konular

Ve aranan Paşa ortaya çıktı!

3 Temmuz 2008 08:14 tsi
Ve aranan Paşa ortaya çıktı! İstanbul'da yakalandığı belirtilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Pazar sabahı Rusya'ya gittiği ortaya çıktı.

Ersöz, "İşim biterse dönerim. Döndüğümde teslim olacağım" dedi.Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'da gözaltına alındığı iddia edilen Jandarma Genel Komutanlığı eski İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Rusya'da olduğu ortaya çıktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde İstihbarat Başkanlığı yapan Ersöz'ün iş görüşmesi için 30 Haziran sabahı İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli bir uçakla Rusya'ya gittiği anlaşıldı. Bugün'e konuşan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, "Hakkımda yakalama emri çıkarıldığını evimin aranmasıyla öğrendim. İş görüşmelerini tamamladıktan sonra en kısa sürede Türkiye'ye döneceğim. Şu an daha önce planlanan bir iş seyahatinde bulunuyorum. Döndüğümde beni kim arıyorsa gidip teslim olacağım" dedi.

ASILSIZ HABERLER BENİ ÜZDÜ

2006 yılında Bilecik'teki 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan emekli olan Levent Ersöz, savunma alanında faaliyet yürüten bir Rus şirketine "danışmanlık" yaptığını ifade ederek, "Danışmanı olduğum Rus firması yetkilileri ile yapacağım görüşmeler nedeniyle Pazar sabahı uçakla Rusya'ya geldim. 10-15 gün içerisinde görüşmelerimi tamamlayıp yurda döneceğim. Zaten eşim evimde arama yapan polislere iş görüşmesi nedeniyle Rusya'ya gittiğimi söylemiş. Ancak, bazı medya organlarında gözaltına alındığım şeklinde haberlerin çıkmasına ve hakkımda çeşitli iddialarda bulunulmasına üzüldüm" dedi.

Polisin her yerde aradığı Levent Ersöz, emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek'in kendisi hakkında bulunduğu suçlamaların da tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi. İstihbarat Başkanı ile o dönem Ş.Urfa İl Jandarma Komutanı olan Erdal Sarızeybek'le ilgili açılan idari soruşturmayı yürüttüğünü ifade eden Ersöz, "Hakkında soruşturma yaptığım için benimle ilgili asılsız iddialarda bulundu. Beni yıpratmak istedi" dedi.

İKİ YIL İSTİHBARAT BAŞKANIYDI

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Şener Eruygur'un döneminde Jandarma'nın en "kilit" birimi sayılan İstihbarat Başkanlığı'nı yaptı. İki yıl bu görevde bulunan Ersöz, Fevzi Türkeri'nin Jandarma Genel Komutanı olmasından sonra emrinde görevli Daire Başkanları ve bazı proje subayları ile birlikte "tayine" uğradı. O dönemki tayinler "Jandarma İstihbarat Başkanlığı'nda tasfiye" olarak değerlendirildi.

Ersöz, Bilecik'teki 2'nci Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na, telefon dinleme ve gizli izleme yapan Mali Teknik Daire Başkanı olan Kıdemli Albay Hasan Atilla Uğur Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'na, Daire Başkanı Kurmay Kıdemli Albay C.H. de Çukurca'daki Taktik Sınır Alay Komutanlığı'na tayin edilmişti. Ersöz'ün İstihbarat Başkanı olduğu dönemde çalışan çeşitli rütbelerdeki subay ve astsubaylar da çeşitli illere tayin edilmişti.

Tuğgeneral Levent Ersöz'ün adı Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek'in Ya Gazi Paşa Duyarsa, adlı kitabında geçti. Sarızeybek kitabında dönemin Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yazılı olmayan talimatıyla bazı telefonları dinlediğini iddia etmişti.

bugün



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,414 µs