En Sıcak Konular

Sarıgül'den Ergenekon yorumu!

2 Temmuz 2008 20:22 tsi
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan kişilerle ilgili konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Ergenekon" soruşturması kapsamında bazı kişilerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak "Bir hukuk devletinde hukukun işlemesine kimsenin sözü olamaz. Ancak bu ulusa hizmet vermiş saygın insanların bu şekilde gözaltına alınmasını da doğru bulmuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Sarıgül, Kayseri'de düzenlediği basın toplantısında, "Ergenekon" soruşturması kapsamında ulusa hizmet etmiş saygın kişilerin gözaltına alınmasını doğru bulmadığını ifade etti.

Hukukun üstünlüğünün sonuna kadar korunması gerektiğini belirten Sarıgül, şöyle konuştu: "Devlet, siyasi partilerin malı değildir. Devlet, tüm ulusun varlığıdır. Devlet kurumları üzerinden siyaset yapmak son derece
yanlıştır. Her partinin kendi savcısı, askeri olamaz. Devletin kurumları tektir ve yalnız Türk ulusuna hizmet etmelidir. Bir hukuk devletinde hukukun işlemesine kimsenin sözü olamaz. Ancak, bu ulusa hizmet vermiş saygın insanların bu şekilde gözaltına alınmasını da doğru bulmuyorum.

Yasaların önüne kimse geçemez. Hukukun üstünlüğünü sonuna kadar korumamız lazım." Gazetecilerin AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin görüşlerini sormaları üzerine ise Sarıgül, kapatma davasını doğru bulmadığını, seçimle iktidara gelen partinin seçimle gitmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Mustafa Sarıgül'ü partiden ihraç edeyim. Türkiye'deki rakibimi de Anayasa Mahkemesi kapatsın. Ben çalayım, ben oynayayım" mantığında olduğunu ileri süren Sarıgül, demokraside en büyük iradenin halkın iradesi olduğunu, halkın iradesinin önüne başka yollarla geçilmesini doğru bulmadığını kaydetti.

Şişli'de yüzde 70'e yakın oy aldıklarını, Şişli'nin sosyal demokratlar açısından önemli bir model olduğunu belirten Sarıgül, şöyle konuştu: "Camilerimize, cemevlerimize, inanç ve kültür merkezlerine, spor merkezlerine ve eğitime büyük destek veriyoruz. Çalışmalarımızda dil, din, ırk, kültür, mezhep ve siyasi parti ayrımı gözetmiyoruz.

Türkiye'nin sorunlarının önündeki en büyük engel, Baykal ve arkadaşlarıdır. Sosyal demokrat anlayışı korumak yerine sadece koltuklarını korumaya çalışıyorlar. Yarattıkları imparatorluklarla CHP ile halkımız arasında yapay duvarlar oluşturdular. Bu duvarları kaldırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Benim verdiğim mücadele kişisel değil, Sayın Baykal'ın başarısızlığı iledir. Beyefendi 4 seçimden sonra başarısızlığının üzerinde oturmaya devam ediyor.

Atatürk'ün koltuğu yan gelip yatma, keyif çatma koltuğu değil iktidara gelme koltuğudur. İktidara taşıyamıyorsanız bırakın başkaları göreve gelsin." Hayır yapanları hayırla yad etmek gerektiğini bildiren Sarıgül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi başarılı çalışmalardan dolayı kutladı.

AA



Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs