En Sıcak Konular

Rifat Hisarcıklıoğlu Aygün'e sahip çıktı

2 Temmuz 2008 14:13 tsi
Rifat Hisarcıklıoğlu, Ergenekon Operasyonu'na ve kendisini TOBB'un başkanlığına seçtirten Sinan Aygün'ün tutuklanmasına karşı örgütlü btepki gösterdi

SÖZLERİNE DARBE'YLE BAŞLADI

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ATO Meclis toplantısında Ergenekon soruşturmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün 'darbe günlerini hatırlatan bir şekilde göz altına alındığını ve bunu kabul etmediklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, Sinan Aygün'ün bu tip işlere karışmış olduğuna inanmadıklarını söyledi ve olayı kınadıklarını açıkladı.

"Demokratik yollarla bu göreve seçilmiş saygın birine yapılmış bu muameleyi hepimize yapılmış kabul ediyoruz" diyen Hisarcıklıoğlu, "Cumhuriyetin şerefi adaletidir. Cumhuriyeti korumak için bunun dışına çıkılmamalıdır. Yargıya yönelik inancımız tamdır. Ama şeffaf olmalıdır. Sayın Sinan Aygün tabi tutulduğu muamele kabul edilemez. Akşam yatarken sabah nasıl bir Türkiye ile uyanacağız kaygısı ile yaşamak istemiyoruz." sözlerini kullandı.

HİSARCIKLIOĞLU NASIL SEÇİLMİŞTİ?
Hisarcıklıoğlu'ndan önceki TOBB Başkanı Fuat Miras'a ilk bayrağı ATO Başkanı Sinan Aygün açmıştı. Sinan Aygün, 2001 yılında kameraların önünde ayağı kalkarak bağıra bağıra Fuat Miras'ı susturmuştu.

Daha sonra yoğun baskı ve gerilimler üzerine TOBB Başkanı Fuat Miras çok sinirlenmiş ve istifa etmişti. Daha sonra istifasını geri alan Fuat Miras, yine baskılara maruz kalmış ve olaylı bir şekilde başkanlıktan düşürülmüştü ve yönetim kurulu toplanarak göreve jet hızıyla Rifat Hisarcıklıoğlu'nu getirmişti. Operasyonun işaret fişeğini de Hisarcıklıoğlu'nun seçim sürecini de Sinan Aygün organize etmişti. Seçimden sonra Hisarcıkloğlu'nu ziyarete giden ilk isim de Sinan Aygün olmuştu.

TÜM PROJELERİN İÇİNDE
Başbakan olma isteğini artık açık açık belli eden Hisarcıklıoğlu, 27 Nisan E-Muhtırası süreci dahil tüm masabaşı projelerin içinde olmuştu. Kapatma davasıyla bu ayyuka çıkmış ve Hisarcıkloğlu basın toplantıları ve bölge toplantılarıyla aktif olarak sürece girmişti. Hisarcıklıoğlu ekibinin AKP'nin kapatılmasıyla birlikte içinde Abdüllatif Şener'in de bulunduğu yapı kuracakları konuşuluyordu.

aktifhaber.com



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs