büyük sırrı ! | " /> büyük sırrı ! | "/>

En Sıcak Konular

Gözaltındaki profesörün büyük sırrı !

2 Temmuz 2008 13:55 tsi
Gözaltındaki profesörün büyük sırrı ! Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın insanlar üzerinde yasal olmayan aşılar denediği ortaya çıktı.

Türkiye, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'yı Ergenekon Terör Örgütü Operasyonu kapsamında gözaltına alınmasıyla tanıdı. Peki Ercüment Ovalı kim? Ercüment Ovalı, Danıştay'ın onunla ilgili verdiği 9 ayrı karar ve Tabibler Birliği'nin hakkında verdiği raporla da gündeme gelmişti.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı hakkındaki iddialar çalıştığı Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde ayyuka çıkmaya başladı. İddialara göre Ercüment Ovalı, kanser hastaları üzerinde içeriği belli olmayan ve Almanya'dan getirildiği belirtilen aşılar deniyordu. Yani zavallı hastalar kobay olarak kullanılıyordu. Ve bu hastaların sayısı iddialara göre 20'yi geçmişti.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre Ovalı'nın kendi geliştirdiği aşısını uyguladığı 20 kanser hastasından 19'unun hayatını kaybettiği ileri sürülmüş, sağ kalan tek hasta da "kendisini kobay olarak kullandığı" iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Üniversite içinde verilen kararlarla Ercüment Ovalı'nın soruşturulmasına gerek görülmediği için Savcılık da soruşturmayı genişletemedi. Bunun üzerine hastalar da Danıştay'a başvurmuş ve Ovalı'nın yargılanmasını istemişlerdi. Danıştay ise verdiği 9 ayrı kararda Ovalı'nın soruşturulmasını istedi.

Ercüment Ovalı'nın dosyası sadece Danıştay gitmemişti. Türk Tabibler Birliği Merkez Konseyi de Ovalı'nın insanlar üzerinde denediği aşıların hiçbir yasal dayanağı bulunmadığını vurguluyordu.

Ercüment Ovalı'nın üzerinde aşı denediği ve hayatını kaybeden hastaların yakınları da Sağlık Bakanlığını göreve çağırmıştı.

Aşı denemeleriyle ilgili mahkemelerdeki yargılaması halen devam eden Ercümen Ovalı'nın adı bilimsel hırsızlık iddialarına da karışmış. Ovalı'nın kendisinmiş gibi gösterdiği bir bilim makalesinin aslında intihal olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Ovalı, daha önce de Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştı.



Bu haber 1,708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,593 µs