En Sıcak Konular

Askerin izin vermediği paşa kim?

2 Temmuz 2008 12:28 tsi
Dünkü operasyonun ardından şok bir iddia daha ortaya atıldı. Operasyon kapsamında hala görevde bulunan bir generalin daha gözaltına alınacağı ancak askerin son anda buna karşı çıktığı iddia edildi.

Ümraniye’de bir gece konduda ele geçirilen el bombalarıyla başlayan Ergenekon operasyonu’da dün 5. dalga yaşandı. Gerekli izinler Başbakan Erdoğan’ın Kara Kuvvetler Komutanı İlker Başbuğ’la görüşmesinin ardından 4 gün sonra 29 Haziran’da alındı ve Salı günü operasyon başlatıldı.

DARBECİ PAŞALAR GÖZALTINA ALINDI

Sabah saat 07.00’de başlayan operasyonda, eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, eski Jandarma Komutanı İlker Başbuğ, eski Tümamiral İlker Güven, Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Emekli Albay Atilla Uğur gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar 2004 yılında “Ayışığı” ve “Sarıkız” kodadlı darbe girişimlerinde bulunmuşlar ve bu girişim eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in günlüklerinde yer almıştı. Nokta Dergisi’nde yayınlanan günlüklerle Türkiye’nin 2004’de kodadı “Ayışığı” ve “Sarıkız” olan ve başını şuanda Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanığını yapan Şener Eruygur’un çektiği 2 darbe girişimini atlattığı ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN BAŞBUĞ’LA NE KONUŞTU?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da Ağustos Şurası’nda Genelkurmay Başkanı olacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’la yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin içeriğine yönelik net bir açıklama yapılmazken, hem Erdoğan hem de Başbuğ, güncel konuların görüşüldüğü açıklamalarında bulundu. Ancak önemli görüşmenin hemen ardından yapılan operasyonlar ve emekli üst düzey askerlerin gözaltına alınması Başbakan’ın davetiyle gerçekleşen görüşmede, Erdoğan’ın operasyonun yapılacağını Başbuğ’a söylediği tahminlerini güçlendiriyor.

ÖNEMLİ BİR İDDİA

Operasyonun ardından önemli bir iddia daha konuşulmaya başlandı. Erdoğan’ın görüşmede, hala görevde olan bir generalin daha gözaltına alınacağını Başbuğ’a ilettiği ancak askerden bu konuda onay çıkmadığı ileri sürülüyor. Operasyonun görüşmeden yaklaşık bir hafta sonra yapılmasının sebebinin de bu olduğu belirtiliyor. İsmi açıklanmayan ve hala görevde olan paşanın kim olduğu merak edilirken, Genelkurmay’ın, hala görevde olan bir askerin böyle bir operasyonda adının geçmesinin TSK’ya büyük zarar vereceğini söyleyerek, buna karşı çıktığı belirtiliyor.

GÖZLER YAŞ’TA…

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının hemen öncesinde yaşanan operasyon gözlerin YAŞ Kararlarına çevirdi. Askerin, ismi geçen generalle ilgili yapacağı işlem merak edilirken, YAŞ’ta emekliye sevk edileceği tahminleri yapılıyor.

TUTUKLU BULUNAN EMEKLİ ASKERLER

Ergenekon soruşturması kapsamında daha once düzenlenen operasyonlarda 8 emekli asker gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Tutuklu bulunan askerlerin listesi:

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük
Emekli Binbaşı Fikret Emek
Emekli Astsubay Oktay Yıldırım
Emekli Kurmay Albay Mehmet Fikri Karadağ
Emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk
Emekli Başçavuş Mahmut Öztürk
Emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin
Emekli Astsubay Orhan Tunç

8 sütun

 



Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs