müthiş iddialar | " /> müthiş iddialar | "/>

En Sıcak Konular

Yazıcıoğlu'ndan müthiş iddialar

2 Temmuz 2008 10:32 tsi
Yazıcıoğlu'ndan müthiş iddialar BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2 Temmuz 1993'te meydana gelen Sivas (Madımak) olaylarının, 'tezgâh ve provokasyon' olduğunu söyledi.

Sivas Milletvekili Yazıcıoğlu, Madımak Oteli'nde yaşanan olayın 15. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Sivaslıların Alevi'siyle, Sünni'siyle birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, 'karanlık güçlerin Sivas'a yönelik yaptığı bir tahrik' sonucu çıkan yangında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, Sivaslıların da bunun faturasını ödemek durumunda kaldığını ifade etti. Yazıcıoğlu, BBP olarak, olay gerçekleşmeden önce çok net uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: "Bu olayın bir tezgâh ve bir provokasyon olduğu ortadadır. Bu üzücü olayı bahane ederek Sivaslı vatandaşlarımızın arasına kimse yeni fitneler sokmamalıdır. Buna karşı herkes ve hepimiz son derece uyanık olmalıyız. Alevi-Sünni ayrımcılığı kesinlikle söz konusu değildir. Alevi ve Sünniler hep beraber bu olaydan son derece üzüntü duymuştur. Bunun açtığı yarayı sorumlulukla sarmak için gayret içindedirler ve asla yeni gerginliklere, olaylara, provokasyonlara geçit vermeyeceklerdir."

Sol partiler bugün Sivas'ta

Bu arada, 15 yıl önce Madımak yangınında ölen 33 kişi, bugün yapılacak törenle anılacak. Her yıl Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde boy gösteren sol partiler bu kez tam kadro Sivas'ta olacak. DTP lideri Emine Ayna, DSP lideri Zeki Sezer, SHP lideri Murat Karayalçın, ÖDP lideri Ufuk Uras ve çok sayıda CHP yöneticisi törenlerde hazır bulunacak. CHP lideri Deniz Baykal ise muhtemel protestolar sebebiyle Sivas'a gitmeyecek.

15 yıl önce Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Aziz Nesin'in yaptığı konuşma üzerine meydanda toplanan bir grup, Madımak Oteli'ne doğru yürümüştü. Otel önünde bir otomobilin yakılmasıyla başlayan yangın sonucunda aralarında otel görevlisi ve 1 turistin de olduğu 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Samanyolu haber



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,609 µs