En Sıcak Konular

'Danıştay'da açık kanıtlar

2 Temmuz 2008 11:31 tsi
'Danıştay'da açık kanıtlar Özellikle ulusalcı çevrelerin bağlantı kurmayı reddettiği Danıştay saldırısı ile Ergenekon terör örgütünün ilişkisi şimdiye kadar çok sayıda kanıtla ortaya çıktı.

17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Dairesi'nde Alparslan Aslan'ın gerçekleştirdiği silahlı saldırıda Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin hayatını kaybetmiş, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de bulunduğu dört üye yaralanmıştı. Geçen yıl başlayan Ergenekon soruşturmasında ortaya çıkan veriler saldırıyı gerçekleştirenlerle Ergenekon yapılanmasının içinde yer alanlar arasında bağlantıları kanıtlıyordu. İşte o kanıtlardan öne çıkanları:

Veli Küçük ile Alparslan Arslan'ın fotoğrafının montaj olmadığı ortaya çıktı.

Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım, hem Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'e verdiği ifadede hem de mahkemeye gönderdiği dilekçede, Ergenekon çetesi ile Danıştay saldırısının bağlantılı olduğunu itiraf etti.

Yıldırım, Cumhuriyet'e atılan bombaları Küçük'ten aldıklarını açıkladı. Bu bombalarla, Ümraniye'deki bombaların aynı seri numarasına sahip olduğu belirlenmişti.

Danıştay saldırısı ile Ergenekon çetesi arasında bağlantıyı gösteren başka bir kanıt da Alparslan Arslan'ın, Ergenekon'da tutuklanan Doç. Emin Gürses'e, cep telefonundan şifreli bir mesaj attığı ortaya çıktı.

Danıştay tetikçisi Arslan, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Muzaffer Tekin'in abisinin avukatı çıktı.

Yıldırım ifadesinde, Alparslan Arslan ve Veli Küçük'le Ataşehir'de yaptıkları bir toplantıda Cumhuriyet gazetesi ve Danıştay'a saldırı kararını aldıklarını söyledi. Yıldırım, Cumhuriyet'e atılan bombaları da Veli Küçük'ün verdiğini ileri sürdü.
Bu arada, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Ergenekon'un, Danıştay saldırısıyla bağlantısını ortaya koyan ve 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği 500 sayfalık özel bir soruşturma dosyası hazırlamıştı.

Yeni Şafak



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs