En Sıcak Konular

Ahmedinejad'a radyasyon saldırısı

2 Temmuz 2008 11:29 tsi
Ahmedinejad'a radyasyon saldırısı Roma'da Gıda Zirvesi'ne katılan Ahmedinejad'a, X-ray cihazından geçerken radyasyon verildiği iddisı ortalığı karıştırdı.

Ahmedinejad, BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO’nun Roma’daki zirvesine katılmış ve bir konuşma yapmıştı. Ahmedinejad böylelikle İran Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Avrupa'ya ayak basmıştı.

İran resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre İran'ın İtalya Büyükelçisi Ahmet Zohrehvand, cumhurbaşkanının Roma'da aşırı düzeyde radyasyona maruz bırakıldığını iddia etti.

Zohrehvand şöyle konuştu: "Ahmedineajad’ın gelişinden bir gün önce kalacağı yeri kontrolden geçirdim ve güvenlik amacıyla konulan X-Ray cihazının had safhada radyasyon yaydığını tespit ettik. İtalya’da bu tür cihazlardaki radyasyon seviyesi normalde 300’dür. Ama bu makineninki 800’dü."

Onun geçtiği X-ray cihazının radyasyonu 1000'e çıktı

Büyükelçi radyasyonla ilgili rakamları herhangi bir birim belirtmeden verdi. Normalde radyasyon "milirem" ile ölçülüyor.

İranlı diplomat şöyle devam etti: "Önce cihaz bozuk sandık ve değiştirttik. Ama baktık ki, radyasyon başka bir merkezden kontrol ediliyor. Sonra cumhurbaşkanı geldiğinde radyasyon düzeyi 1000’e çıktı. Radyasyon bütün binada hissedildi."

Zohrehvand bu olayın bir otelde mi, yoksa resmi rezidansta mı geçtiğini belirtmedi. Ancak bu iddia İran'da günün haberi oldu. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın zirvenin yapıldığı salonlara da, kaldığı otele de girerken X-ray cihazından geçtiğine dikkat çekildi ve şu sorya cevap arandı: Madem bu cihazlar başka merkezden kontrol ediliyor, Ahmedinejad geçerken aşırı radyasyon verildi mi?

Vatan



Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,061 µs