En Sıcak Konular

5 ile giden 5 sarı zarf aynı anda açıldı!

2 Temmuz 2008 08:52 tsi
5 ile giden 5 sarı zarf aynı anda açıldı! Ergenekon soruşturmasında Savcı Öz’ün sarı zarflardaki talimatı uyarınca 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Ankara’da 7, İstanbul’da 9, Antalya ve Erzurum’da 2’şer, Trabzon’da da 1 kişi gözaltına alındı. Sanıklar Terörle Mücadele’de sorgulanıyor. Ankara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın yapacağı sözlü savunmaya odaklanmışken, sabah saatlerinde art arda gelen baskın haberleri gündeme bomba gibi düştü. “Ergenekon soruşturması”nı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talimatı doğrultusunda dün 5 ilde eşzamanlı operasyonlar düzenlendi.

KARAR 29 HAZİRAN’DA: İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Davut Bakır, 29 Haziran’da kararı verdi. Polis, gözaltı talimatını 1 Temmuz’da aldı.

HER İLE ZARF: Savcı Zekeriye Öz tarafından, yakalanması istenen 24 kişinin tek tek kaldıkları adresleri belirlendi. Buna göre, 24 zanlının İstanbul, Ankara, Trabzon ve Antalya’da bulundukları saptandı. Operasyon yapılacak iller için ayrı ayrı zarflar hazırlandı. Her ilin zarfı o ile özel bir ekip tarafından ulaştırıldı. Böylece aynı anda operasyonlar yapıldı. Operasyonda binden fazla polis görev yaptı.

ANKARA’DA sabah saat 07.00’den itibaren 7 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlar kapsamında ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Kemal ve Neriman Aydın ile Hamza Demir gözaltına alındılar. Gözaltına alınanların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda “delil olabilecek” belgelere, bilgisayarlara ve bazı özel eşyalara da el konuldu.

İSTANBUL’DA Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, yazar Erol Mütercimler, avukat Levent Temiz ve Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Birol Başaran’ın aralarında olduğu zanlılar gözaltına alındı. İstanbul Terörle Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, saat 10.00 sıralarında Kadıköy Moda’daki Atatükçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi’ne baskın düzenledi. Polis, uzun bir süre şube binasına giriş çıkışlara izin vermedi. Yaklaşık 4,5 saat süren incelemelerden sonra polis, ADD Şubesi’nde bulunan bilgisayarlar ile evrakları incelemek üzere İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürdü.

ANTALYA’DA Emekli albay Hasan Atilla Uğur ile işadamı Osman Gürbüz gözaltına alındı.

TRABZON’DA Prof. Dr. Ercüment Ovalı gözaltına alındı. Ovalı daha önce de Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştı. Gazetecilerin, “neden gözaltına alındığına” ilişkin sorusu üzerine Ovalı, “Bilmiyorum. Gidince göreceğiz” dedi. Ovalı, tarifeli uçakla İstanbul’a gönderildi.

ERZURUM Emniyet Müdürlüğü, M.A. ile S.Y gözaltına alındı, uçakla istanbul’a getirildi.

UÇAKLA GETİRİLDİLER: Ankara’da gözaltına alınan 7 kişi, Atlasjet’e ait tarifeli uçakla saat 19.35’te İstanbul’a getirildi. 7 kişiyle diğer yolcular arasına perde çekildi. Uçak, önceden belirtilen 17 numaralı park yerine yanaşmayarak THP Teknik Hangarı’nın önüne park ettirildi. 7 kişi uçağın kapısına yanaştırılan bir araca bindirilerek, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere, Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Araçların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne girişinin ardından bu şubenin garaj kapıları kapatıldı.

SAVCI EMNİYET’TE: Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ise saat 19.30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Savcı Öz, gün boyunca yapılan operasyonlarda ele geçirilen disketleri, bilgisayarları ve belgeleri incelemeye başladı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların ifadelerinin Savcı Öz tarafından emniyet müdürlüğünde alınması bekleniyor. Öz, 00.30’da Emniyet’ten ayrıldı.

‘Sırada Kanadoğlu’ iddiası
Ankara’dan başlayan şok dalgasının en son halkası Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu oldu. İddiaya göre arananlar arasında Kanadoğlu da var dedikosu yayıldı ancak, Kanadoğlu’nun Ankara’da bulunan evinde dinlendiği öğrenildi.

vatan



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs