En Sıcak Konular

YÖK'ten üniversiteleri uyarı

1 Temmuz 2008 22:28 tsi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, atamalar için, YÖK'ün onayı alınmadan belirlenmiş ek koşulların aranmamasını istedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, üniversite rektörlüklerinden profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına yapılacak atamalarda, YÖK'ün onayı alınmadan belirlenmiş ek koşulların aranmamasını istedi.

Özgenç, "Kullanımına izin verilen kadrolar arasında ayırım yapılarak, bir kısmıyla ilgili olarak kanunda aranan asgari koşulların, bir kısmıyla igili olarak ise, ek koşullar aranması cihetine gidilmemesi gerekmektedir." dedi.

YÖK Başkan Vekili İzzet Özgenç imzasıyla, üniversite rektörlüklerine bir yazı gönderildi.

İzzet Özgenç yazıda; geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair 5772 sayılı Kanunun, yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına yapılacak atamalar ile ilgili hükümlerini hatırlattı.

Bu çerçevede, yasanın yürürlük tarihi olan 28 Haziran 2008 tarihinden sonra YÖK'ün kullanımına izin verdiği profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına atamalarda yasayla belirlenen asgari koşulların uygulanabileceğini söyleyen Özgenç, bununla birlikte ek koşulların da aranabileceğini aktardı.

Özgenç, üniversitelerin belirlenen asgari koşulların yanında arayabilecekleri eş koşulların "münhasıran bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olması, bilim disiplinleri arasındaki farklılıkların göz önünde bulundurularak belirlenmesi, objektif ve denetlenebilir nitelikte olması, YÖK'ün onayı alınmak suretiyle uygulanmaya konulması" niteliklerini taşıması gerektiğinin altını çizdi.

Asgari koşulların yanında üniversite senatosu kararıyla belirlenmiş olan ve YÖK'ün onayladığı ek koşulların üniversitenin internet sitesinde ilgililerin istedikleri zaman ulaşabileceği şekilde yayımlanmasının sağlanması gerektiğinin de altını çizen Özgenç, "Keza, ilgili üniversite senatosunca belirlenip de Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan ek koşullarda bilahare değişiklik yapılması halinde, bu değişikliklerin de Yükseköğretim Kurulu'nun onayına sunulması ve ilan edilmesi gerekmektedir." dedi.

Özgenç, profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına yapılacak atamalarda Yükseköğretim Kurulunun onayı alınmadan belirlenmiş ek koşul aranmaması, kullanımına izin verilen kadrolar arasında ayırım yapılarak, bir kısmıyla ilgili olarak kanunda aranan asgari koşulların, bir kısmıyla ilgili olarak ise ek koşullar aranması uygulamasına gidilmemesini istedi.

cihan



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,456 µs