En Sıcak Konular

AKP'nin 400 sayfalık savunması hazır

1 Temmuz 2008 20:13 tsi
AKP'nin kapatılmasına ilişkin sözlü açıklamasını Anayasa Mahkemesi'ne sunan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın sunumunun metnini bekleyen AKP'li kurmaylar, hazırlıklarını tamamladılar.

AKP’ye açılan kapatma davasında son viraj. AKP’nin kapatılmasına ilişkin sözlü açıklamasını Anayasa Mahkemesi’ne sunan Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın sunumunun metnini bekleyen AKP’li kurmaylar, hazırlıklarını tamamladılar. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in yapacağı sözlü savunmanın Başsavcı’nın yeni iddialarına yanıt olarak yapılacak son eklemeler dışında 400 sayfalık metinden oluştuğu ve savunmanın sunulmasının yaklaşık 6-7 saat süreceği ifade ediliyor. Sözlü savunmanın 75 sayfalık genel bölümünde ön ve esas savunmadan farklı olarak yabancı ülkelerin demokrasi mücadelesinden örnekler verilecek. Uluslararası ve İnsan Hakları Mahkemesi’nin siyasi partileri kapatma ile ilgili kriterleri anlatılacak. Yalçınkaya’nın iddiaları yeni belgelerle çürütülmeye çalışılacak.

AKP’li kurmaylar, sözlü savunmalarını 3 Temmuz Perşembe günü Anayasa Mahkemesi’ne sunacak. Sözlü savunma ile ilgili son hazırlıklar da tamamlandı. Sözlü savunmanın genelinin son eklemelerin dışında 75 sayfalık bir metinden oluştuğu öğrenildi. Geneli üzerinde savunma yapacak olan Devlet Bakanı Çiçek, savunmayı metinden okuyacak. Sözlü savunma yapılırken, iddiaları çürütmeye yönelik yanıtlar yeni belgelerle desteklenecek. Genel, kişisel ve belgelerle birlikte sözlü savunmanın tamamının 400 sayfadan oluştuğu kaydedildi. Uzun bir sözlü savunma yapacak olan AKP, sözlü savunma için yeni belgeler derlediği de kaydedildi. Belgeler arasında yabancı basından alıntılar da var. AKP, özellikle demokrasi özgürlük açılımları ile ilgili icraatlarını belgelerle destekleyecek.

-SAVUNMA ÖNCESİ MYK TOPLANACAK-

AKP, 3 Temmuz Perşembe günü Anayasa Mahkemesi’ne sunacağı sözlü savunma öncesi sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan başkanlığında MYK toplanacak.

 

ANKA



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,858 µs