Mumcu'dan tuhaf değerlendirme | " /> Mumcu'dan tuhaf değerlendirme | "/>

En Sıcak Konular

Mumcu'dan tuhaf değerlendirme

1 Temmuz 2008 15:51 tsi
Mumcu'dan tuhaf değerlendirme Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Ergenekon'' soruşturmasıyla ilgili gelişmeler hakkında ne düşündüğü sorulduğunda bakın ne cevap verdi.

Mumcu, ''Parti kapatma davasında kıyameti koparan iktidar, bu olayda (Ergenekon soruşturması) gözaltına alınan kimselerin bir iddianame ile isnat edilmek için aylardır beklediklerini, savunma ve adil yargılanma haklarının ellerinden alındığını görmezden gelmektedir'' dedi.

İki yıla yakın zamandır devam edegelen gözaltına alma kararlarının, bir an önce hukuk devleti olma ciddiyetine ve inandırıcılığına yakışır bir şekilde iddianamenin ortaya çıkması ve açık bir yargılamanın başlaması ile sonuçlandırılmasını umduklarını ifade eden Mumcu, ''Gözaltına alınan kimselerin geçmişte veya halen yürüttükleri görevler ve konumlarına bakarak merak ediyor, bilmek ve anlamak istiyoruz'' dedi.

''Bu insanlar gerçekten ne ile isnat ediliyor? Çete kurmuşlar ise hangi amaçlarla kurmuşlar, niyetleri ne imiş? Hangi eylemlerde bulunmuş, hangi araçları kullanmışlar, eylemleri, ceza yasalarımızın hangi hükümlerine aykırılık teşkil etmektedir?'' sorularını yönelten Mumcu, şunları kaydetti:

''Bu sorulara kim cevap verecektir? Parti kapatma davasında kıyameti koparan iktidar; bu olayda gözaltına alınan kimselerin bir iddianame ile isnat edilmek için aylardır beklediklerini, savunma ve adil yargılanma haklarının ellerinden alındığını görmezden gelmektedir. Adalet her zaman hepimize lazımdır. Gücü ölçüsüz kullananlar başlangıçta haklı olsalar bile artık zalimler safına geçiriverirler. Mazlum olmak zalim olmaktan iyidir. Dünün mazlumları, bugün ellerine geçirdikleri gücü nasıl kullandıklarını iyi düşünsünler.

Bugün bana, yarın sana mantığı ile nereye varabiliriz? Hukuk; yargı, adalet ve hakkaniyet içindir. Yargı; herkes gücünü kullanarak hak aramasın diye vardır. İktidar gücünü ölçüsüz kullananlar, misli ile mukabele edecek bir gücü ve şiddeti davet ettiklerinin acaba farkında mıdırlar?

Nihayetinde bu, gücü gücü yetene oyununun gerçek mağdurları, yine on yılların mağduru mazlum insanlarımız olursa neyin hesabı kimden sorulacaktır?''

Herkesi aklıselim ve sağduyuya çağırdıklarını belirterek, ''Herkesin anlayış ve hoşgörüyü hak ettiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Korkutmayın, müjdeleyin. Nefret ettirmeyin, sevdirin. Bölmeyin, birleştirin. Kamplaştırmayın, bütünleştirin.''

samanyoluhaber.com



Bu haber 1,035 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs