Erol Mütercimler de göz altında | " /> Erol Mütercimler de göz altında | "/>

En Sıcak Konular

Erol Mütercimler de göz altında

1 Temmuz 2008 13:50 tsi
Erol Mütercimler de göz altında Araştırmacı Yazar, Emekli subay Erol Mütercimler'in yanı sıra Birol Başaran ve Adnn Türkan da soruşturma kapsamında göz altına alındı.

TGB Başkanı da gözaltında

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kurucu Başkanı Adnan Türkkan da, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Gözaltını protesto eden İşçi Partili ve TGB üyesi bir grup, Türkkan'ın içinde bulunduğu polis otomobilini yumrukladı.

Edinilen bilgiye göre, Taksim Meşrutiyet Caddesi üzerindeki Attila İlhan Kültür Merkezi binasında bulunan Türkiye Gençlik Birliği'ne (TGB) sabah saat 07.30 sıralarında gelen polis, dernek binasına baskın yaptı. Binada arama yapan polis, bilgisayarlar ve birçok CD'ye el koydu. El konulan yaklaşık 6 torba malzeme, emniyete götürüldü.

Aramalarını tamamlayan polis, daha sonra TGB Kurucu Başkanı Adnan Türkkan'ı gözaltına aldı. Binadan elleri kelepçeli olarak çıkartılan Türkkan, Galatasaray Lisesi önünde bekleyen sivil polis otomobiline bindirildi. Bu sırada, İşçi Partili ve TGB üyesi bir grup da polisleri takip etti. Sık sık slogan atan grup, yolda bir aracın kalması nedeniyle hareket edemeyen ve içinde Türkkan'ın bulunduğu otomobilin etrafını sardı. Polis aracı haraket ettiği sırada da grup, otomobili yumrukladı. Polis, sık sık AK Parti ve operasyon aleyhine slogan atan grubu uzaklaştırmada zor anlar yaşadı.

Adnan Türkkan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

'Hukukun dışına çıkılacak günler geliyor' diyen Başaran da gözaltında

"Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum." diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy şubesi eski başkanlarından Birol Başaran'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan ADD de Kadıköy şube başkanı Coşkun Gürel olayı basından öğrendiğini söyleyerek 'Şu anda eski başkanlarımızdan Birol Başaran'ın gözaltında olduğunu biliyoruz başka gözaltı yok' dedi.

Birol Başaran, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy Şubesi tarafından 04-13 Şubat 2008 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 'Hukuk ve Siyaset Okulu' başlıklı konferansta demokratik düzeni hedef alan korkunç açıklamalar yapmıştı.

Gözaltına alınan Birol'un konferansta "Hukuk dışına çıkılacak günler geliyor diye düşünüyorum. hukukun bazı durumlarda askıya alınabileceğini" ifade etmişti. Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Birol Başaran'ın aynı zamanda 2001 yılında CHP Genel Başkanlığı'na da aday olduğu biliniyordu.

samayoluhaber



Bu haber 1,298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,791 µs