En Sıcak Konular

CHP'li İnce: Beni de gözaltına alın

1 Temmuz 2008 13:03 tsi
CHP'li İnce, kendisinin de ulusalcı olduğunu ve gözaltına alınmak istediğini söyledi.

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde yaşanan gözaltılara CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sert tepki göstererek “ben de ulusalcıyım beni de gözaltına alın´dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde yaşanan gözaltılara CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce sert tepki göstererek “ben de ulusalcıyım beni de gözaltına alın" dedi.
İnce, yaptığı yazılı açıklamada, bir yıldır süren ve henüz iddianamesi olmayan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Orgeneral Hurşit Tolon, Orgeneral Şener Eruygur, ATO Başkanı Sinan Aygün, Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi’nin bu sabah gözaltına alınmalarını, gazetelerde yapılan aramaları kaygıyla izlediklerini belirterek “Son bir yılda bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin ortak özelliği AKP’nin muhalifi olmalarıdır. Bir AKP milletvekilinin bir çete mensubuna 'sen devletin mafyasısın, büyük olan mafyalardansın' dediği günlerde ulusalcıların çete soruşturmasında göz altına alınmaları bir hesaplaşmanın sonucudur. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcının haberinin olmadığı bu gözaltılar, gözdağı verme anlayışını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu gözaltılar Türkiye’de büyük olayların olacağını göstermektedir. Hukuk düzeninde suç işleyen herkesin işlediği suçun hesabını vermesinden yanayız. Ancak, gözdağı vermek amacıyla, aslı astarı olmayan suçlamalarla ulusalcıların zan altında bırakılmaları kabul edilemez. AKP çetelerle mücadele edecekse önce kendi içindeki çete bağlantılarını ortadan kaldırmalıdır. Türkiye’nin çıkarlarını korumak, bu ülkenin kaynaklarının, birikimlerinin haraç-mezat, gece yarısı operasyonlarında yabancı iş adamlarına satılmasına karşı çıkmak, Türkiye’nin yetkili ağızlar tarafından yurt dışında şikayet edilmesini eleştirmek, hükümete muhalif olmak suçsa o suçu ben de işliyorum. Beni de göz altına alsınlar.“dedi.

aktifhaber.com

 



Bu haber 756 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs