7 kilit Ergenekon'u açacak mı? | " /> 7 kilit Ergenekon'u açacak mı? | "/>

En Sıcak Konular

Bu 7 kilit Ergenekon'u açacak mı?

1 Temmuz 2008 12:41 tsi
Bu 7 kilit Ergenekon'u açacak mı? Ankara, sabaha 07'de 7 gözaltıyla uyandı! İşte, gözaltına alınan 7 kişinin ortak yönleri, yaşamları ve isimleri...

Emekli  Orgeneral Hurşit Tolon
Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. 1962 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1975 yılında da Piyade Okulu'ndan mezun oldu.

1974 yılına kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Tolon, 1978 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak Genelkurmay Personel Dairesi Plan Şube İnsangücü Plan Subaylığı, Washington Kara Ataşeliği, Genelkurmay Personel Daire Plan Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Personel Daire General/Amiral Şube Müdürlüğü ve 39. Piyade Tümen 49. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Orgeneral Tolon, 1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği ve 28. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay Genel Sekreterliği, Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve 7. Kolordu Komutan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 1997 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 15. Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2001 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordu Komutanlığı'nda atandı.

3 yıldır Ege Ordu Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Tolon, 30 Ağustos 2004 tarihi itibariyle 1'nci Ordu Komutanlığı'na atandı.

Emekli Orgeneral Şener Eruygur
Mehmet Şener Eruygur 17 Haziran 1941 yılında Erzurum'da doğmuştur. Lise tahsilini Kuleli Askeri Lisesi'nde tamamlamış ve 1960 yılında Topçu Subayı olarak Kara Harp Okulu'ndan mezun olmuştur. 1961 yılında Topçu Okulu'nu bitiren Orgeneral Eruygur, 1971 yılına kadar çeşitli Topçu Birliklerinde Takım ve Batarya Komutanı ile Karargah Subayı olarak hizmet etmiştir. 1971 - 1973 yıllarında Kara Harp Akademisi öğrenimini tamamlamıştır. 1973 - 1974 Öğretim Döneminde Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Org. Eruygur, 1975 yılında NATO Savunma Kolejinden mezun olmuş ve 1976 yılına kadar çeşitli Kıt'a ve Karargah görevlerinde bulunmuştur.

1976 - 1978 yıllarında Bükreş Kara Ataşeliği yapmış ve daha sonra sırasıyla; 5'inci Kolordu Topçu Grup Komutanlığı ve 105'inci Topçu Alay Komutanlığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği ve 1'inci Ordu Harekat Başkanlığı görevlerini ifa etmiş ve 1987 yılında Tuğgeneralliğe yükselmiştir. Bu rütbe ile Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı ve 49'uncu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1991 yılında Tümgeneralliğe terfi eden Orgeneral Eruygur, 1991 - 1993 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Daire Başkanlığı, 1993 - 1996 yıllarında Topçu Füze Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı yapmıştır. 1996 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; 5'inci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerini yürütmüştür.

4 Ağustos 2000 tarihinde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevine atanmıştır. Yüksek Askeri Şura‘nın 31 Temmuz - 3 Ağustos 2002 tarihleri arasında Başbakan Bülent Ecevit‘in başkanlığında yaptığı Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararla Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. İstiklâl ve TSK Üstün Hizmet Madalyaları sahibi olan Orgeneral Eruygur, Mukaddes Eruygur ile evli olup, iki çocuk babasıdır.

ATO Başkanı Sinan Aygün
Sinan Aydın Aygün, 1959’da Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitiminin ardından Ankara Gazi Üniversitesi’ne giren Aygün, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu.
İş hayatına atılan ve inşaat sektöründe faliyet göstermeye başlayan Aygün, mütahitliğe başladı. Bunun yanında inşaat malzemeleri satışı da yapan Aygün, Fuat Ünal’ın ardından 1998 yılında Ankara Ticaret Odası Başkanı seçildi. Aygün, 2002’de yapılan seçimlerin ardından bu görevine devam etti.

2002 yılında, Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ü, tutarlı politikası, ülkenin ulusal kaynakları ve güçlerinden yana koyduğu tavır, tek başına muhalefeti, tek başına gündem belirlemesi ve başkanı olduğu ATO'yu Türkiye'nin en güçlü sivil toplum örgütü haline getirmesindeki başarısından dolayı "Yılın Adamı" seçti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay
Tüm Cumhuriyet yazarları gibi sözünü esirgemeyen, herşeyi tüm çıplaklığı ile ortaya koyan gazeteci, yazar Mustafa Balbay,

08.08.1960'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Güney kasabasında doğdu. ilkokulu burada bitirdi.
ortaokulu ve liseyi Aydın'ın Nazilli ilçesinde tamamladı.
1981 yılında Ege üniversitesi İletişim Fakültesi'ni birincilikle bitirdi.
gazeteciliğe 1980'de İzmir'in yerel yayın organı Gazete İzmir'de başladı.
1981'de Milliyet gazetesi İzmir bürosuna geçti.
1985'de Cumhuriyet Gazetesi İzmir bürosuna istihbarat şefi olarak geçti.
1989'da Ankara'ya geldi ve Cumhuriyet gazetesi Ankara bürosunun Haber Müdürü oldu.
1992'de İstanbul'a gitti ve Cumhuriyet'in Haber Merkezi Müdürlüğü'nü üstlendi.
1993'de yeniden Başkent'e geldi ve Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilcisi oldu. Halen Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı görevini yürütüyor.

Emekli Albay Atilla Uğur

Kemal Aydın ve Neriman Aydın

İnternet haber



Bu haber 1,675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs