En Sıcak Konular

Erdoğan operasyon hakkında ne düşünüyor?

1 Temmuz 2008 13:41 tsi
Erdoğan operasyon hakkında ne düşünüyor? Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, gözaltılara ve yaşanan gelişmelere gönderme yaparken Baykal'a yüklendi. Erdoğan'ın mesajı açık ve sertti:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu millet ne zaman toparlansa ne zaman kendine gelip gücünü toplasa önüne bir engel bir set çekilmiştir. Değişime direnen kendi imtiyazı için statükoyu öneren ülkenin çağdaş dünya ile gelişmesini engellemektedir. AK Parti'ye tahammül edemeyenler aslında Türkiye'ye, millet iradesine ve halkın duygu düşüncesine tahammül ediyor. Çünkü değişen dönüşen Türkiye'de bunların zihniyetine yer yoktur. Avrupalılaşan Türkiye'de bunların siyaset tarzına da yer yoktur. Tahammül edilemeyen demokrasidir. Türkiye'nin kalp atışları durdurulmak isteniyor. Bunların siyaset tarzının hükmü yoktur. Bize düşen Türkiye'yi karanlık girdaptan çıkarmak huküki meşruiyete güç katmaktır. Bize düşen Türkiye'nin kalp atışlarını durmak isteyenlerin senaryolarını boşa çıkarmaktır. Milli iradeye dayanmayan laik sosyal hıukuk devleti başarılı olamaz.

Ak olana kara deme alışkanlığını sürdüren CHP'yi dünya bile kabul etmiyor. karanlık hesapları yoksa bizim gibi internet sitelerinden yayınlarlar. Kayıt dışı siyaset olmaz. Kendilerini bir demirperde anlayışının arkasına hapsettiklerinin bile farkında değilller.

Sosyalist Enternasyonel'de 180 parti var. Hangisi CHP'nin düştüğü duruma düştü? Baykal halka yumruk salladığı için Atina'ya gidemedi. Bunu göğsünü döve döve söyleyemediği için. Başkan yardımcısı olduğu kurumda partisini bile savunamayan adam nasıl Türkiye'yi savunabilir. Kendi partisinin hesaplarını bile tutamayan kişiye bu ülkenin hesapları nasıl teslim edilir. İşte bu yüzden millet CHP'ye iktidar yüzü göstermiyor. Eminim ki bundan sonra da göstermeyecek.

Sizlere bir çok şeyi burada açık ve net olarak söylüyorum. Bu ülkede en çok tartışılan konulardan biri enerji meselesi. özellikle harcamalarının büyük kısmını dışarıdan alan ülkeler için bu çok önemli bir konudur. Petrol fiyatları 5 yılda 22 dolardan 145 doları buldu. Bu yıl sonuna kadar 200 doları bulur diyenler var.

Doğalgaz çevrim santrallerinden elde edilen elektrik enerjisinin maliyeti oldukça yüksektir. Bundan dolayı bunu otamatiğe bağlamak durumunda kaldık. İklim değişikliği gibi konular dünya için ciddi bir tehdit haline geldi. Dışarıdan kaynaklanan bir durumu sübvanse edemeyiz. Doğalgaz  ve petrol gibi kaynaklar hızla tükeniyor. Doğalgazın 63 petrolün ise 41 yılık ömrü kaldığı hesaplanıyor.

Cari açığın en büyük nedeni enerji talebimizden kaynaklanıyor. Toplam enerji talebinin yüzde 73'ünü ithal ediyoruz. Türkiye enerji talebi en çok artan ikinci ülke.. CHp lideri çıkıyor, "Bu iktidarın uyguladığı ve ortaya koyduğu bir enerji projesi yok" diyor. Biz Baykal'ın Enerji bakanı olduğu dönemi çok iyi biliyoruz. Baykal'ın enerji Bakanı olduğu dönem tamamen içler acısı bir tablodur. Unutmayın o akaryakıt margarin enerji kuyruklarını... O günden bugüne 28 yıl geçti. Size bunları yaşatmadık yaşatmayacağız. Şu an Türkiye'nin enerji durumu sizin tahayyülünüze bile sığmaz. Biz iktidara gelince 9 ilde doğalgaz vardı. Şimdi bu rakam 59.

Göreve geldiğimizde kullanmadığımız doğalgazın parasını ödüyorduk. Yarını düşünerek enerji yatırımları yapıyoruz. Geçmişte bunlar düşünülseydi bugün elimiz daha güçlü olacaktır. Silivri'de Türkiye'nin en büyük doğalgaz deposunu biz yaptık. Tuz gölü doğalgaz depolama projesi başlıyor. Bakü-Ceyhan petrol boru hattı durma noktasındaydı. Biz tamamladık. Tükiye'nin bölgesel doğalgaz merkezi olması için çalışıyoruz. Doğalgaz boru hattı toplamı 10 bin kilometreyi geçti. Gelişmişlik göstergesi olarak kişi başına enerji tüketimimiz artıyor. Gelişmiş ülkelerle aradaki fark kapandı. kayıp kaçak oranını yüzde 14'e düşürdük.

2013'e kadar projelerimiz tamamlanacak. Enerji noktasında da durmak yok duraklamak yok. Enerji ihtiyaçlarımızı karşılayacak, dışarıya muhtaç olmaktan kurataracak projelerimiz sürecek.

Dün büyüme rakamları açıkladı. Büyümede iki sektör dikkat çekiyor. tarım ve imalat sanayi. Her iki sektörde de ciddi ilerlemeler sağlanması sevindiricidir. Bu rakamlar tüm belirsizliklere rağmen oluşturmak istenen tüm karamsarlığa rağmen çıkmıştır. Türkiye inşaallah yıl sonundaki hedeflerine ulaşacaktır. Biz kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Bakmaya da devm edeceğiz.

Dün vatandaşmızı ve eczacılarımızı ilgilendiren önemli bir karara imza attık. TEB ve SGK arasında mutabakat sağlandı. vatanaşlarımız yaklaşı 24 bin eczaneden ilaç almaya devam edecektir. İktidarımız her zaman uzlaşma ve çöüzmden yanadır. Vatandaşların her zaman daha iyi hizmet almaktan yanadır.

Bu toplantıdan sonra bugün Zonguldak'a gideceğiz. Madene inerek oradaki madenci kardeşlerimizle kucaklaşacağız Oradan yine vatandaşlarımıza sesleneceğiz.

 



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,908 µs