En Sıcak Konular

"Operasyon çok genişleyebilir"

1 Temmuz 2008 11:49 tsi
Mehmet Altan: "Ergenekon ile ilgili medyada herkesin duyduğu çok güçlü deliller var. Gerçek bir hukuk devletinde büyür bunlar"

Sizi şaşırtttı mı bu operasyon?

Ergenekon'un mevcut tutuklularla sınırlı olmadığını medyada yazı yazan, ortalama okur biliyordu. Bu tür gelişmelerin olabileceği biliniyordu. Ergenekon operasyonunun genişlemesi beni irade olarak sevindirdi, ama şaşırtmadı.
 
Gözaltılar daha nereye kadar uzanır?

Herkes siyasi meşrebine göre yorum yapıyor. Ayışığı ve Sarıkız darbe girişimleri ile ilgili bir gelişme bu. Gerçekten bir sene içeride iddianamesiz kalmak hukuk devletinde karşılaşılacak bir durum değil. Darbe iddialarını nbu kadar ayyuka çıktığı, isim isim medyada yayınlandığı bir ortamda, bir şekilde darbe yapılacağının konuşulduğu, yayınlayanın yargılandığı bir ülke olmakta hukuk devleti ile bağdaşmıyor.

Gözaltılar daha ne kadar devam eder?

Ergenekon dosyasında darbeye ortam hazırlamak iddia ediliyor. Darbe ortam hazırlayan bir çete varsa darbeyi kim yapacak? Mevcut tutuklama ve gözaltıların, hareketliliğin darbe ortamına zemin hazırlayan faaliyetleri meydana çıkarmaya yönelik olduğu açıklanıyor.Peki darbeyi kim yapacak? Ergenkon ile ilgili medyada herkesin duyduğu çok güçlü iddialar, deliller var. Gerçek bir hukuk devletinde büyür bunlar. Herkesin sanık haline gelebileceğini ilk defa görüyoruz biz Türkiye'de. Çok genişleyebilir.

Operasyonun bu kadar kapsamlı olmasına Türkiye alışmalı mı?

Ayışığı ve Sarıkız darbe iddiası var. Nokta dergisi bununla ilgili bir komutanın günlüklerini yayınladı. Emniyet genel müdürlüğü bunların Deniz Kuvvetlerinme ait bir bilgisdayardan çıktığını doğruladı. Nokta Dergisi genel yayın müdür Alper Görmüş beraat etti. Savcı temyize gitti, darbe iddiaları soruşturulmalı dedi. Bunlar ufak tefek bir iş değil. Yazarın çizerin düşünce üretmektir, bu tip faaliyetler içerisinde olmak değil. Yaşadışı eylemin içerisinde olmak, buna ortam hazırlamak değil. Bu soruları geriye dönük sorup, bu süreçte kimin ne yaptığı ne ettiğini değerlendirip neler olduğunu anlayabiliriz.
 
habertürk



Bu haber 1,096 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs