En Sıcak Konular

Baykal’ın yerine Talabani seçildi!

1 Temmuz 2008 10:21 tsi
Baykal’ın yerine Talabani seçildi! CHP’nin katılmadığı Sosyalist Enternasyonal’de, Deniz Baykal seçim aday listesinde yer almadı. Yorgo Papandreu yeniden genel başkan seçilirken, Irak lideri Celal Talabani başkan yardımcısı oldu. CTP’nin üyeliği ise itirazlar üzerine erte

Atina’da yapılan Sosyalist Enternasyonal (SE) 23. Genel Kurul toplantısında yapılan seçimlerde, başkanlığa PASOK Lideri Yorgo Papandreu tekrar seçildi. Genel sekreterliğe de 19 yıldır bu görevde bulunan Luis Ayala tekrar getirildi. Başkan Yardımcılıklarının 10’u kadınlara ayrılmak üzere 30’dan 37’ye çıkarılması kararı alınan Genel Kurul’da, coğrafi bölgeler dikkate alınarak belirlenen listede, Ortadoğu bölgesinden Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak da başkan yardımcılığına getirilen isimler içinde yer aldılar. Filistin için de henüz isim belirlenmemekle birlikte bir başkan yardımcılığı ayrıldı. 

Bu arada Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa Birliği’ne (AB) üye olmayan “Diğer Avrupa diye adlandırılan bölgede, Ermenistan, Makedonya ve Hırvatistan Sosyalist Parti liderleri başkan yardımcılıklarına getirildiler.

BAYKAL ADAY LİSTESİNDE YOK
Geçen dönem Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bu kez Seçim Komitesi tarafından açıklanan aday listesinde yer almadı.

CTP’YE RUM VE ERMENİLERDEN İTİRAZ
Bu arada, KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) istişari üyeliğe getirilmesi, Kıbrıs Rum EDEK ve Ermenistan Sosyalist Partisi’nin itirazları üzerine ertelendi.

Rum partisinin temsilcileri CTP’nin SE’nin ilkeleri ve prensiplerine saygı göstermediğini öne sürerek, SE Başkanı ve Genel Sekreteri’ne yetki verilmesini ve CTP ile temas kurarak, bu partinin gerekli koşullara uyup uymadığını belirlemelerinin ardından, istişari üyelik konusunda karar alınmasını önerdi.

Genel Kurul’un bu öneriyi kabul etmesi üzerine, CTP’nin istişari üye statüsünü kazanması, SE Başkanı ve Genel Sekreteri’nin değerlendirmesi sonrasına bırakıldı.

KÜRT PARTİLERE ONAY
Öte yandan, Kuzey Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (IKYB) tam üyeliğe, İran Kürdistan Demokratik Partisi’nin (IKDP) ise istişari üyeliğe getirilmesi Genel Kurul tarafından onaylandı.

Başkan Papandreu, SE’nin 23. Genel Kurul’da kabul ettikleriyle birlikte üye sayısının 169’a ulaştığını açıkladı.

CUNTAYLA İŞBİRLİĞİ YAPAN PARTİ İHRAÇ EDİLDİ
Sosyalist Enternasyonal Genel Kurulu ayrıca Fiji İşçi Partisi’ni ülkedeki askeri rejimle işbirliği yaptığı gerekçesiyle Sosyalist Enternasyonal’den ihraç etti.

Sosyalist Enternasyonal 23. Genel Kurul toplantısı 2 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.

AA



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,398 µs