En Sıcak Konular

Ergenekon Operasyonu 2. Perde

1 Temmuz 2008 15:10 tsi
Ergenekon Operasyonu 2. Perde 
Ankara güne şok gözaltılar ve aramalar ile başladı... Ergenekon Operasyonu'nun 2. Perdesi inanılmaz gözaltılarla başladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi gözaltına alındı.

7 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Ergenekon soruşturması çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı talimatını dün aldığı belirtilen Ankara Terörle Mücadele Şubesi sabah saatlerinde daha önceden belirlenen 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Şener Eruygur, Gazeteci Mustafa Balbay ve ATO Başkanı Sinan Aygün ve Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi'nin de aralarında olduğu toplam 7 kişi gözaltına alındı.

Ankara Terörle Mücadele Şubesine getirilen 7 kişinin aynı zamanda iş yerleri ve ikametlerinde de arama yapılarak delil niteliği taşıyabilecek bilgi ve belgelere el konuldu. Gözaltına alınan diğer üç kişinin isimlerini açıklamayan emniyet yetkilileri kamuoyu tarafından bilinen isimler olmadığını ifade ederken zanlıların sağlık kontrolünün ardından İstanbul'a sevk edileceklerini söylediler.

Bu arada emekli generallerin gözaltına alınması sırasında askeri korumalarla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı ifade edildi. Emniyet yetkilileri yeni gözaltılar olabileceğine dikkat çekerken şahısların ifadesinin İstanbul'da alınacağını kaydettiler.

Alınan bilgiye göre, Aygün, Eruygur, Tolon ve Balbay, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde evlerinde gözaltına alındılar.

Emniyet yetkilileri, gözaltıların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda yapıldığını bildirdiler.

TOPLAM GÖZALTI SAYISI 24

Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında Emekli Orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi gözaltına alındı.

Gözaltılar ardından ATO, Cumhuriyet Gazetesi ve gözaltına alınanların evlerinde aramalar yapıldı. Ankara'daki operasyonlarda şu ana kadar 7 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan İstanbul'da da 17 kişi gözaltına alındı. Böylece Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbul'da gözaltına alınan kişi sayısı 24 oldu.

TOLON VE ERUYGUR ASKERİ LOJMANLAR DA GÖZALTINA ALINDI

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, sabah saatlerinde askeri lojmanlarda gözaltına alındı. Her iki emekli Orgeneralin gözaltına alınmasından önce Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgilendirildiği bildirildi. Eski Jandarma Genel Komutanı da olan Eruygur, Cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesin de etkin rol oynamıştı.

TOLON'UN EŞİ : EV DİDİK DİDİK ARANIYOR

Gözaltına alınan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un eşi, evlerinin didik didİk arandığını bildirdi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un evinde sabah saat 08.00 itibariyle savcılar ve polisler tarafından arama yapılıyor. Tolon'un eşi saat 08.52'de hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Şu dakikada evde arama yapılıyor. Her yer didik didik aranıyor. Buradaki işlemin bitmesinden sonra İstanbul'a götürüleceği söylendi. Çok üzgünüz" dedi.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise herhangi bir şey söylemek istemediğini belirtti.

CUMHURİYET GAZETESİNDE ARAMA YAPILDI

Ergenekon operasyonu kapsamında Cumhuriyet Gazetesi içinde arama yapıldı. Cumhuriyet Gazetesi'ne baskının sabah saat 07.00 sularında yapıldığı öğrenildi. Gazete temsilciliğinin bulunduğu Ahmet Rasim sokak güvenlik nedeniyle tamamen trafiğe kapatıldı. Gazeteye, saat 07.30 sıralarında gelen polis, binadan 10.40'ta ayrıldı. Polisin, bazı belgeler ile bilgisayarları da beraberinde götürdüğü görüldü.

BAŞSAVCI ERGİN: "GÖZALTILARDAN HABERİM YOK"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Ergin, "Gözaltılardan haberim yok. Başsavcılığın talimatı ile gözaltılar yapıldı deniyor. Benim bilgim yok" dedi.

Ergin, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan isimlerle ilgili kendisinin herhangi bir talimatı olmadığını vurgulayarak, "Geniş Yetkili Ağır Ceza'nın kontrolünde yapılıyor. Bana bilgi verilmesi gerekirdi. Bunu ayrıca araştıracağım" diye konuştu.

Ergin, kuvvet komutanlığından emekliye ayrılmış, sivil toplum örgütü temsilcisi ve bir gazetenin Ankara temsilcisinin gözaltına alınmadan önce kendisine de bilgi verilmiş olmasının gerektiğini, bu bilginin kendisine neden verilmediğini de araştıracağını kaydetti.

CÜNEYT ARCAYÜREK: BUNLAR KLASİK HİKAYELER

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, aramalarda polisin hiçbir şey bulmadığını ve bulamayacağını söyleyerek, "Bunlar klasik hikayeler" dedi.

Ergenekon operasyonu kapsamında Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan baskın devam ederken, Ankara büro çıkışında gazetecilere olayı değerlendiren Arcayürek, sabah saatlerinde arama için polislerin geldiğini, Mustafa Balbay ile de telefon ile görüştüğünü söyledi. Arcayürek, "İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile aramanın yapıldığını öğrendik. Ondan sonra öğrendik ki götüreceklermiş. Durum şimdilik bu, arıyorlar. Bunlar klasik hikayelerdir" dedi. Mustafa Balbay ile görüşmesinde Balbay'ın çok sakin ve kendinden emin olduğunu ifade ederek, "Zaten emin olmayacak bir şey yok buldukları ya da bulacakları bir şey yok kanaatim. Bakalım olayların gelişmesini hep beraber izleyeceğiz. Yapacak bir şey yok şimdilik" diye konuştu. Arcayürek, gözaltına alınanların İstanbul'a götürüleceğini de söyledi. Arcayürek, açıklamasının ardından arabasına binerek, Mustafa Balbay'ın evine doğru hareket etti.

İlgili haberler;

Şamil Tayyar'a hapis istemi...

"Eski Başsavcı Kanadoğlu da aranıyor"

Operasyon Antalya'ya sıçradı

Tümamiral İlker Güven de gözaltına alındı

Ergenekon'da bir gözaltı daha

Nazlı Ilıcak'tan Zileli'ye cevap

Cumhuriyet yazarından şok sözler!

Ergenekon'da 3 şok isim daha

Kapıyı kırıp girdiler!..

Sinan Aygün neden göz altına alındı?

Bu 7 kilit Ergenekon'u açacak mı?

"Operasyon çok genişleyebilir"

Ulusalcılar çok tepkili

DTP'den Ergenekon Operasyonu'na tam destek

Gözaltıların zamanlamasında önemli 3 nokta!

Turhan Çömez de gözaltına alınacaktı

Yaşar Okuyan gözaltında mı?

Sinan Aygün gözaltında!

Org. Şener Eruygur da gözaltında!

Org. Hurşit Tolon gözaltına alındı!

Erol Mütercimler de göz altında!

Cumhuriyet gazetesinde arama!

Baykal'ın Ergenekon yorumu

Toplam gözaltı sayısı 24'e çıktı

Korumalar Paşaları vermiyordu

CHP'li İnce: Beni de gözaltına alın

Tüm göz altına alınanların listesi

Can Dündar Ergenekon tarafında

Kanadoğlu da aranıyor

İddianame bitiyor



Bu haber 1,480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs