En Sıcak Konular

Lüksemburg'dan anlamlı destek

30 Haziran 2008 22:30 tsi
Lüksemburg'dan anlamlı destek Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, "Biz üyelik müzakerelerini başlatma kararını Türkiye ile aldık." dedi.

Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, Anayasa Mahkemesi AK Parti'nin kapatılmasına karar verse dahi Türkiye ile Avrupa Birliği arasında üyelik müzakerelerinin süreciğini düşündüğünü söyledi. Asselborn, "Biz üyelik müzakerelerini başlatma kararını Türkiye ile aldık." dedi.

Dışişleri Bakanı Babacan, konuk bakan Asselborn ile Dışişleri Bakanlığı'nda yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin Avrupa Birliği içinde önemli olduğunu vurgulayan Asselborn, üyelik sürecinde Türkiye'ye destek verdiklerini kaydetti.

AK Parti ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nde bir kapatma davası olduğunun hatırlatılması ve bu durumda Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin devam edip etmemesi ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Asselborn, öncelikli olarak konunun Türkiye'nin bir iç meselesi olduğunu ve konunun Avrupalı bir bakan olarak yetki alanında olmadığını vurguladı.

YÜZDE 47 DESTEK ALAN BİR PARTİYİ HERKES DİKKATE ALIR

Anayasa Mahkemesi'nin ilerleyen günlerde konu ile ilgili kararını vereceğini haberlerden takip ettiğini belirten Asselborn, "Biz, AB olarak Türkiye ile müzakere kararı aldık ve Anayasa Mahkemesi, parti kapatma kararı alsa bile, müzakereler kesilemez diye düşünüyorum. Çünkü biz müzakere kararını Türkiye ile aldık. Her iki tarafta yoluna devam etmeli. Ne zorlukla karşılaşırsa karşılaşsın müzakereleri sürdürmeli ve tamamlamalı." diye konuştu.

Sorunun en kısa sürede çözüleceğini umduğunu da dile getiren Asselborn, "Eminim ki, Türkiye hukukun üstünlüğünü temel alarak bir çıkış yolu bulacaktır." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin yüzde 47 oy ile iktidara gelmesine de değinen Asselborn, Avrupa ülkelerinde böyle yüksek oranda desteğin çok nadir olduğunu ve kendilerinin koalisyon hükümetleri ile yönetildiğini belirterek, "Yüzde 47 oy halk desteği alan bir partiyi sadece AB değil, herkes dikkate alır." diye konuştu.

cihan



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs