veto mesajı | " /> veto mesajı | "/>

En Sıcak Konular

Hükümetten AB'ye veto mesajı

30 Haziran 2008 19:00 tsi
Hükümetten AB'ye veto mesajı Şahin, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, AKPM'nin kapatma davasıyla müzakereleri birleştirmesini nasıl yanıtladı?...

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Fransa'nın NATO'ya girmesi konusunda Türkiye'nin veto yetkisine ilişkin, "Bir başka konuyla AB sürecini denkleştirmeyi veya bu bağlamda farklı müzakere içinde olmayı biz Türkiye olarak, etik açıdan uygun görmeyiz" dedi.

Bir gazetecinin, "Fransa dönem başkanlığını alıyor, ancak NATO kanadına da girmek istiyor. Türkiye'nin de bunu veto etme yetkisi var. Fransa'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumu biliniyor. Türkiye'nin bu konudaki tutumu nasıl olacak? Onların politikalarını değiştirmeye yönelik ne adımlar atılabilir?" sorusu üzerine Şahin, şunları söyledi:

"Biraz önce Fransa'dan beklentilerimizi, dönem başkanlığı ile ilgili birkaç cümle ile ifade ettim. Bunun dışında da Fransa'dan başka bir tavrı doğrusu beklemiyoruz. Bir başka konuyla AB sürecini denkleştirmeyi veya bu bağlamda farklı müzakere içinde olmayı biz Türkiye olarak, etik açıdan uygun görmeyiz. Biz Türkiye tarafı olarak, bu 6 aylık dönem içerisinde de 8 açılan fasla yeni fasılların eklenmesi beklentisi içerisindeyiz."

Şahin, "Türkiye Eczacılar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasındaki anlaşmazlıkta Eczacılar Birliği'nin dile getirdiği protokolde bazı maddelerin asla kabul etmeyecekleri yönündeydi. Bakanlar Kurulunda bir geri adım konuşuldu mu?" sorusuna, "Bu konuda tıkanıklığın nerelerde olduğu konusunda Sayın Çelik, çok kısa olarak Bakanlar Kurulumuza bilgi verdiler. Sayın Çelik'in bu açıklamaları üzerine gerek Sağlık Bakanımızın, gerek Maliye Bakanımızın ilave açıklamaları karşısında yarın yeni bir protokolün yürürlüğe gireceği şeklinde bir izlenimim oldu" karşılığını verdi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin, "parti kapatılması halinde Türkiye ile müzakere sürecinin sıkıntıya girebileceği yönünde bir karar aldığının" ifade edilmesi üzerine Şahin, şöyle konuştu:

"Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi zaman zaman böyle karar tasarılarını görüşür. Çok kez de kabul eder. Bu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin kendi iç işleyişiyle ilgili bir konudur. Tabii Türkiye ile ilgili olduğu için Türkiye'yi ilgilendirmektedir. Bu karar tasarısında Türkiye'nin lehine hükümler olduğu gibi, üzerinde düşünülmesi gereken Türkiye'nin aleyhine diye de değerlendirilebilecek cümleler olmuştur. Ama 71 üyenin oy kullandığı, 65 üyenin de kabul oyu verdiği konu Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde geçmiştir. Bizim hükümet olarak bu konuyla ilgili şu anda yapacağımız herhangi bir şey yoktur."

aktifhaber.com



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs