'ders' gibi açıklama! | " /> 'ders' gibi açıklama! | "/>

En Sıcak Konular

Kamalak'tan 'ders' gibi açıklama!

30 Haziran 2008 08:27 tsi
Kamalak'tan 'ders' gibi açıklama! Bugüne kadar savunmasını üstlendiği bütün partilerin haksız bir şekilde kapatıldığını, her seferinde hukukun politikaya alet edildiğini hatırlatan Anayasa Profesörü Mustafa Kamalak adeta isyan etti.

“Gücünüz yetiyorsa Baykal’ı da hapsedin” 

Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin Kanaltürk’e yaptığı ödemeyi 2 yıl sonra faturalandırmasına hukuksuzluk bulmaması, gündeme benzeri ithamlarla ev hapsine mahkum edilen Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ve dava arkadaşlarına yönelik haksızlıkları getirdi. 
 
‘Kayıp trilyon’ davası sürecini en iyi bilen uzman olan Anayasa Profesörü Mustafa Kamalak, “CHP’ye işletilen hukuki süreç aynen RP için uygulansaydı, Sayın Erbakan asla mahkûm olmazdı.  ‘Kayıp trilyon’ davasında yetki gaspı vardır. Anayasa Mahkemesi hiçe sayılmıştır. Sayın Erbakan için yapılan doğruysa, güçleri yetecekse Baykal’ı da mahkûm etmelidirler. Artık yeter…” dedi.

Hukukun üstünlüğüne inanan herkesi adaletli olmaya davet eden Profesör Kamalak, CHP için işletilen hukukun RP söz konusu olduğu yıllarda nasıl hiçe sayıldığını şu sözleri ile açıkladı:
“İşletilen hukuk aynen RP için de uygulanmalıydı. CHP hesaplarındaki sürecin RP hesapları için de uygulanması talebimizdir. RP davasında Anayasa’nın 69. maddesi çiğnendi. ‘Siyasi partileri denetleme görevi Anayasa Mahkemesi’ne aittir… Anayasa Mahkemesi hesapların incelenmesinde lüzum görürse Sayıştay uzmanlarından da istifade edebilir.’ Anayasa’nın bu hükmü bütünüyle ‘kayıp trilyon’ davasında çiğnendi. Siyasi Partiler Kanunu’nun 74 ve 76. maddeleri de davada hiçe sayıldı. Söz konusu 2 maddede de siyasi parti hesaplarının nasıl inceleneceği detaylı bir şekilde ortaya koyulmuştur. Orada hesapların Anayasa Mahkemesi tarafından inceleneceği açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Siyasi Partiler Kanunu’na itibar edilmedi.”

Kamalak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sayın Erbakan’ı yargılayabilmek için CHP’de olduğu gibi önce Anayasa Mahkemesi’nin inceleyip suç duyurusunda bulunması lazımdı. Türkiye’de hukuk varsa ve kurallar bir anlam taşıyorsa ve CHP adına verilen karar da doğru ise, aynı mekanizmalar RP için de işletilmeliydi. Ama olmadı… Rakamlar şişirildi. RP’nin 1997 yılında harcaması 715 milyardı. Rakam şişirildi, 1 trilyon denildi. Hâlbuki aynı yıl RP’den daha küçük olan ANAP’ın gideri 1 trilyon 300 milyar, DYP’nin ise 1.5 trilyondu. Bu rakamlar Anayasa Mahkemesi incelemesine göre belgelenmişti. Usulsüz uygulamalar ve sahte raporlar ile RP mahkûm edildi. 763 çuval dolusu fatura vardı. Çuvallardan birinin dahi ağzını açmadılar. Feryat ediyorum…”
 
vakit



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,076 µs