En Sıcak Konular

Abdüllatif Şener'in cevaplamadığı soru

29 Haziran 2008 21:53 tsi
Şener, 22 Temmuz seçimlerinden sonra ekonomik göstergelerin tümünde bozulma olduğunu söyledi, yeni bir parti çalışması olup olmadığı konusunda ise...

Evrensel Düşünce Platformu'na katılan eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, siyasetçilerin politikalarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener "Merkez Bankası'nın uyguladığı ekonomi politikası ile hükümetin uyguladığı ekonomi politikası birbirinden ayrışmıştır. İki farklı birim ayrı politikalar uyguladığı takdirde ekonomi ile ilgili olumlu bir şey çıkmaz" dedi.

"Cari açık bir risk olarak var olmaya devam ediyor" diyen Şener, "Tüm ekonomi heyetinin bir araya gelip bu olumsuz koşulları düzeltmek için seferberlik başlatması lazım. Ama şu anda böyle bir duyarlılık görmüyorum" diye konuştu.

Abdüllatif Şener, "Bunun da ötesinde ekonomi yönetimi aynı ekonomi politikalarına uygulanmıyor. Bir kırılma bir bozulma var burada. Hem hükümetin hem Merkez Bankası'nın tüm ekonomi yönetiminin bir araya gelip ortak hedefler belirlemesi ve aynı yönde kullanması gerekir. Ama maalesef şu anda önemli bir farklılaşma görüyoruz" ifadesini kullandı.

"Siyaset böyle olmaz"

Siyasi etik konusu üzerine yoğunlaşan konuşmasında Şener, siyasetin herkesin yakın durduğu bir alan olduğunu belirtti.

"Tabutu kadar insan olmayı reddetmek demektir siyasi etik" diyen Şener, siyaseti bazılarının kendi çıkarları için kullandığı iddia etti.

Siyaseti etik değerlerle birlikte yorumlamak gerektiğinin altını çizen Şener, insanların siyasete atılmayı istemelerinin çeşitli nedenleri olduğunu söyledi, "İyi bir iştir siyaset. Bu ilk bakışta masum bir talep gibi gelir" ifadesini kullandı.

Siyasetin bireysel bir hadise olmadığını vurgulayan Şener, "Türkiye'de bir yılda ortalama bir insanın cebindeki paranın üçte birini siyaset çarkı kullanır. Ortaktır cebinize yani" şeklinde konuştu.

22 Temmuz seçimlerinde aday olmamakla en doğru seçimi yaptığını söyleyen Şener, yeni bir parti çalışması olup olmadığına yönelik soruya,"Bunun cevabı manşetlik haber değerinde. Müsade et de bunun cevabının zamanını ben veriyim" diye cevapladı.

samanyoluhaber.com



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs