'nükleer kalbine' kilitlendi | " /> 'nükleer kalbine' kilitlendi | "/>

En Sıcak Konular

İran füzeleri İsrail'in 'nükleer kalbine' kilitlendi

29 Haziran 2008 17:44 tsi
İran füzeleri İsrail'in 'nükleer kalbine' kilitlendi Son haftalarda İsrail ve ABD'nin, askeri operasyon ihtimalini daha güçlü olarak dile getirmesi Tahran yönetimini de harekete geçirdi.

İngiliz The Times gazetesi, saldırıya karşı hazırlık yapan İran ordusunun, balistik füzelerinin, İsrail'in nükleer reaktörünü hedef alacak şekilde fırlatmaya hazır hale getirildiğini yazdı.

1250 km'den fazla menzili olan Şahab 3B tipi füzelerin fırlatmaya hazır hale getirilmesinin, İsrail ordusunun bu ayın başında Akdeniz'de yaptığı geniş çaplı tatbikatın ardından gerçekleştiğine dikkat çekiliyor.

The Times, ismini saklı tuttuğu savunma kaynaklarının, muhtemel bir saldırıya karşı Tahran'ın, İsrail'in nükleer kalbi olarak tanınan Dimona nükleer reaktörünü hedef alacağına inandığını belirtti. İsrail'in 150 civarında tahmin edilen nükleer bombasının da Dimona'da tutulduğuna inanılıyor.

İsrail'in tehditlerini artırması üzerine bir açıklama yapan İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Caferi, 'İsrail bütünüyle menzilimiz dahilinde. Siyonist rejim, bütün imkanlarına rağmen füze gücümüzle başedemez' diye konuştu.

Gazete, İran'ın son açıklamasının, ABD Genelkurmay Başkanı Michael Mullen'in İsrailli meslektaşı Gabi Aşkenazi ile görüşmek üzere bu ülkeye geldiği güne rastladığına dikkat çekti.

Haberde, ABD'li komutanın ziyaretinin, İsrail'in operasyon için Washington'dan onay aradığı spekülasyonlarını güçlendirdiğine dikkat çekildi.

İsrailli bir savunma yetkilisi de Times'a yaptığı açıklamada, ziyaretin daha önceden planlanmış olmasına karşın Mullen'in, İsrail'in, ABD tarafından belirlenen zamanlamaya kesin olarak riayet edeceğinden emin olmak amacıyla İsrail'e geldiğini söyledi.

Öte yandan ABD Başkanı George W. Bush'un, İsrail'in, ABD'nin kızılötesi keşif sistemine bağlanmasını da onayladığı belirtildi. Bu teknolojinin, Şahab füzelerinin fırlatılışını saniyeler içinde tespit edebileceği belirtiliyor. Sistemin aynı zamanda, füzenin isabetinden önce sığınaklara kaçmak için İsraile 15 dakika zaman sağlayacağı da ifade ediliyor.

star



Bu haber 828 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,020 µs