En Sıcak Konular

Küstah danışmanın işine son

29 Haziran 2008 15:19 tsi
Şimdi de bir AK Partili belediye başkanının danışmanı, Başbakan ve eşine hakaret etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Hanım hakkında, "Arap bedevi kılıklı bir eşle birlikte bir adam çıktı ve Çankaya'yı ele geçirdi” şeklinde hakaret dolu ifadeler kullanan İstanbul Barosu Meclis Başkan Vekili Avukat Nizar Özkaya’dan sonra, şimdi de bir AK Partili belediye başkanının danışmanı, Başbakan ve eşine hakaret etti. 
  
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Orhan Ürgenç, yerel yayın yapan Çukurova TV’de katıldığı programda Başbakan ve eşi için küçümseyici ifadeler kullandı. Ürgenç, Başbakan Erdoğan’ın eşinin kıyafetini kastederek, "Bunlar asla Türk’ü temsil etmiyorlar. Bunlar Sami kültürünü yaşıyorlar. Bir bizim Başbakanımızın eşine bakın, bir de Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın karısına" dedi.

BİR ALİYEV'İN EŞİNE BAKIN, BİR BİZİMKİLERE
Çukurova TV’deki “Arzın Merkezi” adlı programda Ürgenç, bir gazetede yer alan Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan ile Adalet Bakanı M. Ali Şahin’in eşi ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşinin resmini göstererek; "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyev son derece şık ve modern bir kıyafetle. Ülkemizi temsil edenler ise her zaman olduğu gibi türbanlı" ifadelerinde bulundu. 

Ürgenç bu fotoğrafı yorumlarken Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ı kastederek şunları söyledi: "Bunlar asla Türk’ü temsil etmiyorlar. Bunlar Sami kültürünü yaşıyorlar. Bir bizim Başbakanımızın eşine bakın bir de Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın karısına. Bunlar İran’ı seviyor ve İran özentililer. Türklükle alakaları yok" dedi.
TV programında Başbakan’ın eşini eleştirerek hakarete varan sözler sarf eden Orhan Ürgenç, sorularımıza verdiği cevapta da Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kıyafetlerini Türkiye’nin hızla Arap kültürüne doğru gittiğini göstermek için örnek gösterdiğini söyledi. Muhabirimizin “Türk toplumunun milli ve dini kültüründe zaten var olan bir kıyafet için bu ifadeleri kullanmanız doğru mu” şeklindeki sorusuna ise Ürgenç, “O gün Türk kültürü ile Sami kültürünü konuşuyordum ve Arap kültürüne hızla gittiğimizi göstermek için o örneği verdim. Türk’ü temsil etmiyor demedim. Bu görünüş Sami kültürünündür dedim” şeklinde cevapladı.
Ürgenç’in Programına son verildi

Öte yandan; Çukurova televizyonu genel yayın yönetmeni Selahattin Sekin gazetemize yaptığı açıklamada Başbakan’ın eşine hakaret eden Orhan Ürgenç’in Programını yayından kaldırdıklarını söyledi.
Orhan Ürgenç’in kasıtlı bir şekilde yayın yaptığını ifade eden Sekin 28 Haziran itibariyle işine son verildiğini kaydetti
 
habervaktim.com



Bu haber 1,822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs