Hukuk katliamı yapıldı! | " /> Hukuk katliamı yapıldı! | "/>

En Sıcak Konular

CHP'den sert tepki: Hukuk katliamı yapıldı!

29 Haziran 2008 14:27 tsi
CHP'den sert tepki: Hukuk katliamı yapıldı! Eski CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, ''Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesaplarıyla ilgili kararına ilişkin haber ve yorumlarda hukuk katliamı yapılmıştır'' dedi.

Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesinin, 1998 yılı hesaplarıyla ilgili yaptığı yorum sonucunda, o tarihteki sorumlularla ilgili, savcılığa suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdığını kaydetti.

''Anayasa Mahkemesi kararında, sorumluların kim olduğu konusunda herhangi bir tespit olmadığını'' belirten Keskin, Anayasa Mahkemesinin CHP'nin hesaplarıyla ilgili kararına ilişkin haber ve yorumlarda hukuk katliamı yapıldığını öne sürdü. Keskin, ''Cumhuriyet savcılığı da bu konuda herhangi bir karar oluşturmuş değildir. Buna karşın, bazı yayın organları, kendilerini savcı yerine koyarak, 1998'de CHP Genel Sekreterliği görevini yürüten şahsımı ve partiyi kamuoyuna 'suçlu' olarak lanse etmişlerdir'' görüşünü savundu.

 


 


Keskin, tartışma konusu olayın, ''1998 yılında partinin muhasebe bölümünde görevli bir personelin, PTT'ye yapılan ödemeler karşılığı alınan tediye fişlerinde tahrifat yapmasıyla ilgili'' olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Tahrifat kuşkusu üzerine yapılan inceleme sonucunda, tahrifatı yaptıkları konusunda aleyhlerinde kanıt ve bulgular tespit edilen 2 personel aleyhinde Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve haklarında partinin uğradığı zararın tazmini için hukuk davası açılmıştır.

Tahribatı yapan, partide çalışan 2 görevlidir. Olayın saptanması üzerine sorumlular hakkında araştırma yapıp, hukuki süreci başlatan parti yöneticileridir.

Kaldı ki, CHP Tüzüğünün 78, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu Çalışma Yönetmeliğinin 80 ve 32, Hesap Yönetmeliğinin 6. maddeleri incelendiğinde, 'muhasebe kayıtlarının tutulması ve yürütülmesinde' kimin görevli ve yetkili olduğu tartışmaya meydan vermeyecek ölçüde açıktır. Adı geçen mevzuatta yer alan hükümlere göre, CHP Genel Sekreterliğinin muhasebe kayıtlarının tutulması ve yürütülmesinde herhangi bir görev ve sorumluluğu yoktur.''

zaman



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,678 µs