En Sıcak Konular

KESK'te Tombul koltuğu bırakıyor!

29 Haziran 2008 09:28 tsi
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, KESK 3. Olağan Genel Kurulu'nda yeniden aday olmadığını belirterek, bundan sonraki süreç için yapacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulun 2. gününde delegeler çalışma raporu üzerinde görüş ifade ettiler.

Tombul, delegelere hitaben yaptığı konuşmada, 3 yıllık çalışmalarında konfederasyonun bugüne kadar yarattığı değerlere uygun hareket etmeye çalıştıklarını söyledi. Pratikte bazı eksikleri, yanlışları olabileceğini dile getiren Tombul, ''Ama bu yönetim, örgütün yarattığı değerlere aykırı tutum almayı asla aklından bile geçirmemiştir'' dedi.

Genel kurula, bugüne kadar verilen sorumluluk için teşekkür eden Tombul, ''Aday olmadığım için rahatlıkla söylüyorum, pazartesi gününden itibaren iş yeri temsilcisi olarak bu örgütün emrindeyim'' diye konuştu.

KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir de KESK'in Türkiye için çok değerli olduğunu ve büyütülmesi gerektiğini ifade ederek, delegelerden konfederasyona sahip çıkmalarını istedi.

Yönetim Kurulunda yer alan ve tekrar aday olmayan diğer üyeler de delegelerin eleştirilerini yanıtlayıp konfederasyonun geleceğine ilişkin görüşlerini açıkladılar. Daha sonra çalışma raporu ile disiplin ve denetleme kurulu raporlarının ibra edildi.

Bu arada, yönetim kurulu seçimine Eğitim Sen'lilerin ağırlıkta olduğu tek listeyle gidilecek.

Buna göre, yönetim kurulu için Eğitim Sen üyeleri eski KESK Genel Başkanı Sami Evren, eski Eğitim Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Adnan Gölpınar, Akman Şimşek, SES üyesi Songül Morsümbül, BES üyesi Hüseyin Gölpınar, Tüm Bel-Sen üyesi İsmail Canpolat'tan oluşan tek liste aday oldu.

Ancak listenin oluşumu sırasındaki ayrışmalar nedeniyle bazı gruplar, yapılacak oylamaya katılmayacaklarını belirttiler.

AA



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,778 µs