'sözlü'ye hazırlanıyor! | " /> 'sözlü'ye hazırlanıyor! | "/>

En Sıcak Konular

AKP 'sözlü'ye hazırlanıyor!

29 Haziran 2008 09:14 tsi
AKP  'sözlü'ye hazırlanıyor! Kapatma davası kapsamında 3 Temmuz Perşembe günü Anayasa Mahkemesi’nde yapılacak sözlü savunmaya hazırlanan AKP, savunmanın ana çatısını kurdu. İşte savunmada dikkat çekilecek noktalar:

AKP, altı yıllık icraatlarını anlatacak ve türban düzenlemesininin iptal edilmesinden sonra kapatma davasının dayanağının kalmadığını savunacak.

Kapatma davası kapsamında 3 Temmuz Perşembe günü Anayasa Mahkemesi’nde yapılacak sözlü savunmaya hazırlanan AKP, savunmanın ana çatısını kurdu. Savunmada, Anayasa Mahkemesi’nin türban kararını iptal etmesinin davanın temel dayanağını ortadan kaldırdığı savunulacak. Savunmada iktidar icraatlarına da detaylı şekilde dikkat çekilecek.

Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya sözlü açıklamalarını 1 Temmuz’da Anayasa Mahkemesi’ne yapacak. AKP’nin, sözlü savunması da 3 Temmuz Perşembe günü yapılacak. AKP’nin hukukçuları, mahkemede yapılacak sözlü savunmanın ana taslağını oluşturdu, son şeklini Yalçınkaya’nın sözlü açıklamaları ve Başbakan Erdoğan’ın onayından sonra verecekler.

AKP yazılı savunmanın bir özetini sunacak ve davanın ülkenin geleceğine bir darbe olduğunu anlatacak. AKP’nin sözlü savunmasında kapatma davasının temel dayanağı olarak görülen, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği türban düzenlemesi de değerlendirilecek. Türban düzenlemesinin, ‘şeriatı yerleştirme amacıyla çoğulcu demokrasinin araçlarından yararlanarak işlenen eylemler’ kapsamında görülmesinin hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığı vurgulanacak olan savunmada, değişikliklerin yasama faaliyeti olduğu ve AKP’nin tüzelkişiliğinin bu nedenle suçlanamayacağının altı çizilecek. Anayasa Mahkemesi’ni bu Anayasa değişikliklerini iptal ettiğine de dikkat çekilirek, Başsavcı’nın en önemli delil olarak sunduğu ve davanın temel sebebi gösterdiği bu değişikliklerin iptalinin, davanın en önemli dayanağını da ortadan kaldırdığı, partinin laikliğe aykırı eylemlerin odağı olduğu iddiasının çöktüğü savunulacak.

Savunmada, dava açılmadan önce Cumhurbaşkanı seçilen kişinin, partiyle hukuki ve fiili bağı kalmadığı, belirtilecek. Ayrıca, iddianamenin mantığına göre, Yargıtay’ın Fethullah Gülen’le ilgili beraat kararının, Abdullah Gül’le ilgili iddiaları da çürüttüğü savunulacak. Gülen okullarının ziyaret edilmesiyle ilgili genelge çıkarılması ve bu okulların ziyaret edilmesinin suç oluşturduğuna ilişkin Başsavcı’nın tezinin hukuken ortadan kalktığı ve çöktüğü ifade edilecek. AKP savunmasında  kapatma davasıyla, Türkiye’nin bugünü ve geleceğine bir darbe vurulduğu ve olası krizlere kapı aralandığı vurgulanacak.  Ayrıca AKP iktidarının altı yıllık icraatları da anlatılacak. AB reformları da özetle anlatılacak.

radikal



Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs