infaz nedenlerini açıklıyor | " /> infaz nedenlerini açıklıyor | "/>

En Sıcak Konular

Kılıç, infaz nedenlerini açıklıyor

28 Haziran 2008 12:18 tsi
Kılıç, infaz nedenlerini açıklıyor Kapatma davasının sonlarına doğru, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın adı gündemde. Peki Kılıç hakkında ileri sürülen iddialar için ne diyor? Kimin amacı ne? "Yıpratılmak istendiğini" söyleyen Kılıç ne yapacak? Odağında Anayasa Mahkemesi bulunan senary

Kapatma davasında karar sürecine girilirken, Haşim Kılıç’ı ‘bitirme planı’ devreye sokuldu. Derin senaryo, Sezer’in atadığı üyeler üzerine kurulu. Hakkındaki iddiaları yargıya taşımaya hazırlanan Kılıç ‘Kimin neyi hedeflediği ortada’ dedi

AK Parti’ye açılan kapatma davasında sona yaklaşıldıkça Anayasa Mahkemesi’ne dönük yoğun bir yıpratma kampanyası başlatıldı. Yüksek Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç’la ilgili 40 yıl öncesine dayanan asılsız iddialar gündeme getirilerek görevden çekilmesi, yerini eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atadığı Başkanvekili Osman Paksüt’e devretmesine dayalı senaryolar üretildi. Bir diğer senaryo ise, Kılıç ve Paksüt’ün birlikte davadan çekilmesi ve yedek üyelerin devreye girmesine dönük oldu.

Derin kampanyanın, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Aydınlık dergisi tarafından başlatılması, Doğan Grubu’na bağlı gazetelerin de destek vermesi dikkat çekti. star’a konuşan Başkan Kılıç, iddialarla ilgili dava açacağını belirterek, ‘Kimin neyi hedeflediği ortada’ dedi.

ERGENEKON FİTİLİ YAKTI

Ergenekon sanığı Perinçek’in ekibi tarafından çıkarılan Aydınlık dergisi, haziran başındaki sayısında Haşim Kılıç’ın yasa dışı İBDA-C örgütüyle bağlantısı olduğunu iddia etti. Kılıç’ın, İBDA-C’nin yayın organı olan Gölge dergisinin Ankara temsilciliğini yürüttüğünü öne süren dergi, dayanak olarak da Gölge Dergisi’nin 1975-76 yıllarındaki Ankara temsilcisinin H. Kılıç olmasını gösterdi. Sözkonusu iddiayı Kanaltürk televizyonunun eski sahibi Tuncay Özkan da, 13 Haziran 2008’de Kanal D’deki ‘32.Gün’ programında gündeme getirdi.

DOĞAN MEDYASI DEVREDE

KILIÇ, programa gönderdiği yazılı açıklamada, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı hakkındaki iddialar, yayından bir gün sonra medyada geniş bir şekilde tartışıldı.

İddiaların gündemden düşmesi üzerine bu kez Milliyet yazarı Güneri Civaoğlu devreye girdi. Civaoğlu, 19 Haziran’daki köşesinde ‘Aklımdan geçiyor olsa bile ‘o da çekilmeli’ diyemiyorum’ diyerek Kılıç’ın davadan çekilmesi gerektiğini ima etti. Arkasından Milliyet, Kılıç hakkındaki iddiaları yeniden sayfalarına taşıdı.

BAŞKANDAN İKİNCİ CEVAP

HABERLER üzerine Kılıç, Milliyet’i arayarak, hakkındaki suçlamaları ikinci kez yanıtladı. Kılıç, iddiaların AK Parti’ye açılan kapatma davası nedeniyle ortaya atıldığını belirterek, ‘Amaçları beni yıpratmak’ dedi. Kılıç, Anayasa Mahkemesi’ne üye olarak seçildiği dönemde de aynı iddiaların gündeme geldiğini anımsattı.

KARARI YARGI VERECEK

HAŞİM Kılıç, konuyla ilgili star’ın sorularını da yanıtladı. Kılıç, ‘Bu konuda gerekli açıklamaları yaptım. 40 sene önceki doğru olmayan hadiseleri bugün gündeme getirerek kimin neyi hedeflediği ortada. Konuyu yargıya taşıyorum. Bundan sonra kararı yargı verecek’ diye konuştu.

Kasetleri istedi

HAŞİM Kılıç’ın avukatları aracılığıyla RTÜK’ten Tuncay Özkan’ın iddiaları dile getirdiği 32. Gün programıyla ilgili kasetleri istediği öğrenildi. Kılıç’ın yapılan inceleme sonrasında Aydınlık dergisi, Tuncay Özkan ve basında çıkan söz konusu haberlerle ilgili dava açacağı belirtildi.

star



Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs