Genelkurmay'a şikayet ettiler! | " /> Genelkurmay'a şikayet ettiler! | "/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay'a şikayet ettiler!

28 Haziran 2008 10:43 tsi
Genelkurmay'a şikayet ettiler! Türkiye'de hukuk ve demokrasi algısını ortaa koyan bir olay yaşandı: RTÜK’ün üç CHP’li üyesi TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i Yargıtay Başsavcısı ile Genelkurmay Başkanı’na şikayet etti. TRT kapanabilir mi peki?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i şikayet ettikleri bir mektubu Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya da göndermesi ilginç bulundu. Üç üyenin yazdığı çok adresli şikayet mektubu AK Parti’ye karşı açılan kapatma davasına ek delil sağlama girişimi olarak değerlendirildi.

CHP KONTENJANI

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Sevinç, Alp ve Dadak ‘skandal’ mektuplarında ‘TRT’nin devletin temel kurumlarına karşı yürütülmekte olan karalayıcı kampanyaya katkı yapmaya başladığı’nı ileri sürerek Devlet Bakanı Mehmet Aydın’dan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun görevlendirilmesini istedi.

HAŞİM KILIÇ’A DA

ŞİKAYET mektubu Aydın, Büyükanıt ve Yalçınkaya’nın dışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve RTÜK Başkanı Zahit Akman’a da iletildi. Mektup, AK Parti’ye açılan kapatma davasına ek delil sağlama çabası olarak da değerlendirildi.

‘Başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve Anayasa Mahkemesi olmak üzere ana muhalefet partisi ile diğer muhalefet partileri de TRT 1’den yapılan yayınlarla ‘demokrasi karşıtı-darbeci- hukuk dışı ve çetecilik yapmakla’ suçlanır hale gelmiştir’’ görüşüne yer verilen mektupta, TRT 1 televizyonunda yayımlanan bazı programlara dikkat çekildi.

TEFTİŞ TALEBİ

Mektupta, TRT’nin bürokratik hiyerarşi içinde Başbakan adına idari yönden Devlet Bakanı Aydın’a bağlı olduğu hatırlatılarak, söz konusu yayınlarla ilgili olarak TRT içinde gerekli soruşturma ve teftiş mekanizmalarını çalıştırmayarak, programların devamını sağladığı gerekçesiyle TRT Genel Müdürü hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun harekete geçmesi istendi. Mektupta, şu görüşlere yer verildi:

İŞLEM YAPILMALI

‘HEM TRT Genel Müdürü’nün görevden alınması konusundaki hukuki durumun belirlenmesi ve hem de yukarıda açıklanan devletin temel kurumlarına yönelik saldırgan, suçlayıcı ve bölücü yayınlara izin verdiğinden TRT Genel Müdürü hakkında gerekli işlemlerin yapılabilmesi için Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun görevlendirilmesi hususunda gereğini saygılarımızla arz ederiz.’

aktifhaber.com



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,719 µs