En Sıcak Konular

MGK'da kapatma mı konuşuldu?

27 Haziran 2008 17:35 tsi
MGK'da kapatma mı konuşuldu? Milli Güvenlik Kurulu (MGK), dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde 5 saat 15 dakika süren bir toplantı gerçekleştirdi. Peki toplantıda askerler AK Parti'nin kapatma davasını konuştu mu? Ayrıntılar..

MGK’de AKPM kararı konuşuldu

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK), dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde 5 saat 15 dakika sürdü. Dün MGK ile aynı saatlerde Fransa’nın Strazburg kentinde yapılan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) toplantısında “Türkiye’de demokratik kurumların işleyişi” konulu rapor ışığında “AKP hakkındaki kapatma davası” tartışıldı.

Bu konunun MGK resmi gündeminde yer almadı, ancak AKPM’nin MGK sürerken aldığı “Türkiye için izleme süreci mekanizmasının gerektiği takdirde ciddi bir biçimde tekrar gözden geçirilmesi” kararı MGK salonuna aktarıldı.

Bunun üzerine, AKPM’nin Belçikalı üyesi Luc Van den Brande tarafından hazırlanan “Türkiye’de demokratik kurumların işleyişi” konulu rapor ve alınan kararların olası sonuçları konusunda MGK’da genel bir değerlendirme yapıldı. Kurul üyelerinin AKP kapatma davası konusunda “özel” bir yorum yapmadıkları öğrenildi.

MGK sonrasında yayımlanan bildiride şöyle denildi:

- Ülkemizin asayiş ve güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. Güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı yürütmekte olduğu terörle mücadelenin bütün boyutlarındaki önlemlerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır.

- Irak’ta siyaset ve güvenlik alanlarında meydana gelen güncel gelişmeler ile Irak makamları ve Iraklı grup ve oluşumlarla yapılan temasların sonuçları gözden geçirilmiştir.

- Ülkemizin artan enerji talebinin karşılanması, ithalat bağımlılığımızın azaltılması kapsamında; yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde yararlanılması, komşu ülkelerle işbirliğinin artırılması, Türkiye’nin enerji geçiş ülkesi ve merkezi olarak oynayacağı rol üzerinde durulmuştur.

Askerin rahatsızlığı

Genelkurmay Başkanlığı’nın YAŞ öncesinde bazı komutanlar hakkında peş peşe ortaya atılan iddiaları “maksatlı” bulduğu ve hükümetin bu iddialar karşısında “sessiz” kalmasından rahatsızlık duyduğu belirtiliyor. Askeri kanadın kamuoyunu rahatlatıcı “açık” bir mesaj beklentisini MGK’da dile getirdiği kaydediliyor.

Vatan/cafesiyaset.com



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs