Buharlaştırır! | " /> Buharlaştırır! | "/>

En Sıcak Konular

O kadar kurcalanmaz: Buharlaştırır!

27 Haziran 2008 16:39 tsi
O kadar kurcalanmaz: Buharlaştırır! Bir tür soğuk savaş miti mi yoksa efsane mi hâla çözülebilmiş değil! Şimdi bir başka vesileyle yeniden gündemde. İddialar doğruysa ABD’nin son nükleer bombaları sadece 6 ülkede kaldı. Çoğu da bizde! İncirlik’te nükleer silah var mı, varsa kaç

Amerika’nın Avrupa’da bulunan nükleer silahları ile ilgili konu, ABD’nin İngiltere’de bulunan nükleer silahlarını 50 yıl sonra çekmeye karar vermesiyle tekrar gündeme geldi.

İddiaya göre, ABD’nin nükleer bombaları-ki artık marka-model de veriliyor. Buna göre B-61 tipi nükleer bombalar bunlar-Avrupa’da 6 ülkede kalmış durumda.

Bu ülkeler: İngiltere (artık orada da yok) Hollanda, İtalya, Belçika, Almanya ve Türkiye.  Nükleer silah uzmanı Hans Kristensen’in raporuna göre en fazla nükleer bomba da bizde! Yani Türkiye’de. Ardından da İtalya’da. Yani mantığa (!) uygun.

İncirlik Üssü’ndeki silahlarla birlikte ABD’nin Avrupa’da sahip olduğu nükleer silah sayısı-yaklaşık-240 olarak gösteriliyor.

Doğal olarak şimdiye kadar kimse çıkıp “Türkiye’nin içinde şu kadar nükleer bomba var” demiş değil. Doğal olarak diyoruz çünkü muhtemelen bu bilgi “yüksek gizlilik” içeriyor. Bu işin bir yönü.

Bir başka yönü ise şu, konu nükleer silah olduğunda, nükleer silah üretmeyen Türkiye’nin bu kadar silaha ev sahipliği yapması garip. Hani kendi nükleer silahımız olsa bir derece.

Bu silahlar hâla neden tutuluyor belli değil. ABD yavaş yavaş geri çekmeye-Soğuk Savaş sırasında bu rakamın 7000 olduğu tahmin ediliyor-çalışsa da sanırız sınırındaki bölgelerde “nükleer tehlike ya da risk diyelim” bulunduğundan daha da kalabilir.

Ama soruyu baştan ve temize çekerek yenileyelim. Bu iddialar doğru mu? Yani İncirlik Üssü’nde bir çok nükleer bomba var mı? Varsa-hadi kaç tane sorusunu geri çekelim-bunların kontrolü nasıl yapılıyor? Türkiye’nin dahli ne kadar?

Bu konu o kadar çok kurcalanmaz deniyorsa, yanıtımızı da verelim. Bu silahlar ABD’nin kontrolündeyse ve bir çılgınlık anında-size sormadan-sağa sola atmaya karar verirlerse ne olacak? Askeri ve siyasi bir risk değil mi bu?

Değilse daha hümanist bir cümle yazalım… Malum; bu silahların önemli bir özelliği var. İnsanları buharlaştırıyor!



Bu haber 1,197 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs