En Sıcak Konular

Obama camiye gider mi?

27 Haziran 2008 15:37 tsi
Obama camiye gider mi? New York Times’tan R. Cohen, “İslam hakkında korku tüccarlığının küresel bir endüstri” haline geldiğini yazdığı yazısında Obama’nın bu kısır döngüyü kırabileceğini belirtti. Peki bu ne kadar mümkün?

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de çokça konuşulan New York Times’ın yazarı Roger Cohen, bugünkü köşesinde Obama’nın kiliselere sinagoglara gidip de neden camilere gitmediğini sorguladı. “İslam hakkında korku tüccarlığının küresel bir endüstri” haline dönüştüğünü ve “cehaletten beslendiğini” yazan Cohen, “Obama’nın bu döngüyü kıracak özel bir gücü var, en azından ılımlı Müslümanların terörü kınamalarına cesaret verebilir. Uzun solukta dünyanın güvenliği için bundan daha iyisi olamaz” dedi.

Bosna itirafı

Barrack Obama’nın kampanyasında destek veren Müslümanlarla ilgili imalar ve iftiralar konusunda “hassas olduğunu” ve hassasiyetini “Bosna savaşına” bağlı olduğunu söyleyerek yazısına başlayan Cohen Batı’nın Bosna’daki savaşı nasıl gördüğünün itirafını da şu sözlerle veriyor:

Bosna ve Kosova’nın Avrupalı Müslümanlarının aslında Hıristiyanlara karşı “demografik soykırım” (yüksek doğum oranlarıyla) uygulayan “Türk”ler olduğunu ve onların nasıl Türkiye’den Balkanlara “Müslüman Hilal”i çizmeye çalıştıkları ve düşmanlarını nasıl zindanlarda yaktıkları hikayeler serilerini duyuyorduk. Tabi bu arada Bosnalı Müslümanlar Hıristiyan Sırplar tarafından toplama kamplarında işkenceye tabi tutuluyordu ve Avrupa’nın artık bir daha olmaz dediği sistematik cinayetler devam ediyordu.

9/11 saldırıları öncesi sonrasında dünya düşün savaşlarında “Eurabia” ve “Batı’nın ölümü” gibi karşıt görüşlerinden yola çıkan Cohen,  Batı’da Müslümanları “intiharcılar” olarak gördüklerini ve İslam’la özdeşleştirilen Armegedon’a teröristlerle savaş için Amerikalıların nasıl cesaretlendirildiğine uzanan süreci değerlendirdi.

Barrack Obama ne kadar Hüseyin olacak

İstanbul’dan yazdığı makalesinde İslam’ın ’çok zalim bir din’ olduğu iddialarına karşı çıkan Roger Cohen, Beyrut’tan Bağdat’a, Kahire’den İstanbul’a kadar gittiği yerlerde, İslam’dan kaynaklandığı anlaşılan misafirperverliğe, cömertliğe ve bilgeliğe tanık olduğunu belirtti.

Gerçek adının “Barrack Hüseyin Obama” ve büyükbabasının Kenyalı bir Müslüman olduğunu söyleyen Cohen, Obama’nın “güçlü bir İsrail destekçisi” olduğundan şüphe duymadığını “fakat İslam’a karşı önyargısız davranmasının önemine” dikkat çekti. Cohen şunları söyledi:

"Obama bir camiyi ziyaret etmelidir. Kampanyası boyunca hep cesurdu; Amerikalılar onun entelektüel dürüstlüğünü bilirler. Onun hakkındaki önemli şeylerden biri de ona yaşanılan İslam’ı öğreten Kenya ve Endonezya deneyimleridir."

timetürk.com



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,014 µs