En Sıcak Konular

Yoksa Türkiye Pakistan'a da mı el attı?

27 Haziran 2008 14:35 tsi
Yoksa Türkiye Pakistan'a da mı el attı? Zerdari, Sosyalist Enternasyonal toplantısına giderken Türkiye'ye uğradı mı; yoksa Müşerref için özel bir görüşme mi yaptı?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Halk Partisi Eş Başkanı Asıf Ali Zerdari'yi kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen kabul yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto'nun eşi olan Zerdari, kabulden sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın kendisi ve beraberindeki heyeti çok güzel karşıladığını söyledi.

Başbakan Erdoğan ile Türkiye - Pakistan arasındaki ikili ilişkileri ve tarihe dayanan dostluğu görüştüklerini kaydeden Zerdari, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak için Yunanistan'a gideceğini, ancak gidiş yolunda Türkiye'ye uğramadan geçemediğini ifade etti.

Zerdari, şunları söyledi: ''Sosyalist Enternasyonal toplantısında Türk demokrasisi hakkında bazı bilgiler de vereceğim. Türk demokrasisinin iyi bir yere gelmesini oradaki yetkililerle görüşeceğim. Pakistan ile Türkiye arasında çok sıcak ilişkiler var. Ben buraya Pakistan halkının, kardeşleri Türk halkına olan sevgisini getirdim. Mesajlarını ilettim. Şu anda Pakistan'da demokratik bir hükümet var. Şehit merhum Benazir Butto'nun hükümeti var şu anda iktidarda, koalisyonun büyük ortağı. Çok uzun bir yolumuz var, hem demokrasi yolunda hem gelişme yolunda. Özellikle, Türkiye ile ortak olan, tarımımızı geliştirme konusunda çok büyük adımlar atacağız. Bu arada, Pakistan'daki hükümete de Türk firmalarına öncelik vermeleri ve Türkiye'deki dostlarıyla görüşmelerini tavsiye edeceğim. Yaşasın Pakistan Türkiye dostluğu.''

Pakistan'da yayınlanan Cenk gazetesi ise Zerdari'nin Türkiye ziyareti ile ilgili olarak ilginç bir iddiada bulundu. Gazetede, Rauf Klasra imzasıyla yayınlanan haber yorumda, Pakistan Halk Partisi Eşbaşkanı Asif Ali Zerdari'nin Türkiye'ye cumhurbaşkanı Müşerref'in durumunu görüşmek üzere gittiği iddia edildi.

Gazetedeki yazıda, İslamabad'da birçok siyasinin, Pervez Müşerref'in, Cumhurbaşkanlığından ayrılacağını ve çocukluğunu geçirdiği Türkiye'ye giderek orada yaşayacağını konuştuğu, Zerdari'nin de bunun alt yapısını sağlamak için Türkiye'de bulunduğu ileri sürüldü.

Yazıda, Zerdari'nin, Türkiye'ye Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi'yi bile yanına almadan gitmesinin kafalarda soru işaretleri doğurduğu ve Cumhurbaşkanı Müşerref'in Türkiye'deki güvenliğinin temini maksadıyla bu seyahati yaptığı ileri sürüldü.

Rauf Klasra'nın yazısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Pakistan siyasi çevrelerinde çok popüler olduğu ve Gül'ün, Zerdari'ye çok özel bir protokol uygulayacağı gibi ayrıntılar da yer aldı.

dünya bülteni



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,384 µs