En Sıcak Konular

Olimpiyat'a füze kalkanı!

27 Haziran 2008 10:37 tsi
Olimpiyat'a füze kalkanı! Çin, ağustosta yapılacak olan 2008 Pekin Olimpiyatları için tarihinin en özel operasyonuna hazırlanıyor. Olası terör saldırısına karşı askeri önlemler alan Pekin yönetimi devasa stadın 300 metre çevresine füze rampaları yerleştirdi.

Çin yönetimi, başkent Pekin'de 8- 24 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 2008 Pekin Olimpatları öncesi güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Olası terör saldırılarına karşı önlemler çerçevesinde olimpiyatların düzenleneceği devasa stadyumun çevresini füze kalkanıyla donatan Çin yönetimi, stad alanının 300 metre yakınına Hongpi-7 tipi füze savunma sisteminden 2 adet yerleştirdi. 'Askeri Yönetim Alanı, Girilmez' tabelalarının asıldığı bölgenin kamuya açık caddenin tam ortasında olması ve nöbet tutan çok sayıda askerin bulunması dikkat çekti.

ÖZEL BİRLİKLER KONUŞLANACAK

Olimpiyat oyunlarına katılanların güvenliğinin, füze savunma sistemleri dışında 100 bin kişiden oluşan anti-terör kuvveti ve yaklaşık 400 bin kişilik ekiplerle de sağlanması amaçlanıyor. Terörist saldırılara karşı hazırlanan ekipler, polis teşkilatına üye komandolar, düzenli ordu birlikleri ile Özel Kar Kurdu (Snow Wolf) Komando Birliği'nden oluşuyor.


TERÖRİST SALDIRI RİSKİ VAR

Bölgeye yönelik olarak havadan ve karadan alınan önlemler, diğer taraftan tartışmaları da beraberinde getirdi. Pekin'de alınan olağanüstü tedbirlerin, oyunları izlemek için gelecek milyonlarca davetliyi nasıl etkileyeceği tartışılırken, Interpol Genel Sekreteri Ronald Noble, oyunlar sırasında 'teorik olarak' El Kaide ve benzeri örgütlerin saldırı riski bulunduğunu kaydetti. 11 Eylül sonrası düzenlenen ilk olimpiyat olan 2004 Atina Olimpiyatları'nda da, olası terör saldırılara karşı oyunların düzenlendiği bölgeler, Amerikan yapımı Patriot füze savunma sistemleriyle korunmuştu.


Oyunlar için devasa 'Kuş Yuvası' stad

2008 Pekin Olimpiyatları'nın yapılacağı stad, 91 bin kişilik kapasitesiyle Ağustos ayını bekliyor. Henüz proje aşamasındayken yapısı nedeniyle “Kuş Yuvası” olarak anılan stadyum, Pekin'deki Yasak Şehir'den başlayan hat üzerinde yer alıyor. Çelik yapıyı örten koruma sayesinde, zemine yağmurun ve televizyon yayınlarında sorun olan gölgelerin düşmesi engelleniyor. Yapımına 2003 yılında başlanan ve 500 milyon dolara mal olan statda, açılış ve kapanış törenlerinin yanı sıra atletizm ve futbol finalleri de yapılacak.

yenişafak



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,006 µs