En Sıcak Konular

'İngiliz havaalanları saldırılara açık'

27 Haziran 2008 10:30 tsi
'İngiliz havaalanları saldırılara açık' 

İngiltere'de tanınmış terörle mücadele uzmanlarından Chris Yates, İngiltere'de havaalanlarının saldırıya açık olduğunu söyledi.

Glasgow havaalanına yönelik terör saldırısının üzerinden bir yıl geçmesinden sonra durumu değerlendiren Yates, o günden bu yana Glasgow havaalanında başlatılan güvenlik uygulamalarının dünyadaki pek çok havaalanında da uygulanmaya başlandığını hatırlattı.

Bu önlemlerin alınmasıyla bazı zayıf noktaların giderildiğini, ancak havaalanlarının güvenliğiyle ilgili sorunların genel olarak gözden kaçırıldığını belirten Yates, Glasgow havaalanına bomba yüklü araçla yapılan saldırıdan sonra otomobillerin terminal önüne kadar gelip yolcu indirmelerine yasak getirildiğini ve terminal binasının patlamalara dayanıklı camla kaplandığına işaret etti. Ancak bugünlerde tehdidin nereden ve nasıl geleceğinin bilinmediğini belirten Yates, İngiltere'deki bütün havaalanlarının gerçek anlamda güvenli hale getirilmesi ve ciddi bir saldırının önlenmesi amacıyla başvurulacak çok yol bulunduğunu söyledi.

İngiltere'de havaalanlarına yönelik yeni bir saldırının muhtemel olduğunu belirten Yates, terör gruplarının daima zincirin en zayıf halkasının peşinde olduklarına dikkat çekti.

İngiltere'nin havacılık alanındaki tehditleri yeterince ciddiye almadığını da ifade eden Yates, yeni ve ciddi pek çok önlemin alınması gerektiğini vurguladı.

İskoçya'nın Glasgow havaalanı geçen yıl 30 Haziranda, patlayıcı yüklü bir araçla yapılan saldırıya hedef olmuş ve terminal binasında yangın çıkmıştı. Polis, 28 yaşındaki Iraklı doktor Bilal Abdullah ile 27 yaşındaki Hintli Kafeel Ahmet'i yakalamıştı. Yaralı ele geçirilen Kafeel Ahmet daha sonra tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirmişti.

AA

 



Bu haber 350 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs