En Sıcak Konular

600 bin askerin gizli bilgileri çalındı!

27 Haziran 2008 10:24 tsi
600 bin askerin gizli bilgileri çalındı! İngiltere'de skandallar birbirini kovalıyor. MI5’in trende bulunan gizli dokümanlarından sonra 600 bin askerin bilgilerinin kayıtlı olduğu 130 laptop Savunma Bakanlığı’ndan çalındı.

Olay geniş kapsamlı soruşturuluyor.İngiltere Savunma Bakanlığı'na ait 130 dizüstü bilgisayarın geçen bir yılda çalındığı ya da kaybolduğu açıklandı. Bunlardan en önemlisinin, içinde 600 bin askerin bütün kişisel bilgilerinin bulunduğu dizüstü bilgisayar olduğu ve söz konusu bilgisayarın geçen ocak ayında Birmingham'da park halinde bir araçtan çalındığı belirtildi.

Devlet bilgilerini korumakla görevli konseyin başkanı Sir Edmund Burton, konuyla ilgili açıklamasında, bu bilgisayarların kaybedilmesi ya da çaldırılmasına yol açan personelden "facebook nesli" diye söz etti ve bu nesle mensup memurların, soğuk savaş döneminde büyük güvenlik hassasiyeti içinde yaşayan yaşlı meslektaşlarından hiç örnek almadıklarının anlaşıldığını ifade etti.

SORUMSUZ MEMURLAR

Sir Edmund Burton'un başında bulunduğu konsey tarafından hazırlanan raporda da Savunma Bakanlığı’nda en basit güvenlik kurallarının uygulanamadığına işaret edilirken, bakanlık personelinin hassas bilgilerin korunması konusunda son derece zayıf bir bilince sahip olduğu uyarısı yapıldı.

Ülkede daha öncede Savunma Bakanlığı'na ait, içinde gizli ulusal güvenlik bilgilerinin bulunduğu laptop bilgisayar kaybolmuştu. Bakanlıkta çalışan bir yetkilinin bindiği taksinin arka koltuğunda unuttuğu bilgisayarda yeni silah sistemine ilişkin önemli bilgilerin bulunduğunun tahmin edildiği ifade edilmişti. İngiltere’de bu türden skandallar uzun süredir devam ediyor.

haber7



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs