En Sıcak Konular

Genç Saadet partililer isyan etti

27 Haziran 2008 10:19 tsi
Saadet Partili gençleri son günlerde kimse tutamıyor...Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatiboğlu, genç Saadet partililerden son günlerde üstü üstüne isyan kokan telefon ve mailler alıyor. Maillerin konusu şu:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatiboğlu, genç partililerden son günlerde üstü üstüne telefon ve mailler alıyor. Maillerin konusu şu: Niçin Erbakan Hocaya sahip çıkmıyorsunuz? Neden gerekenleri yapmıyorsunuz? Bu şikayetleri alan Ömer Vehbi Hatiboğlu nasıl bir mukabelede bulundu, peki? 

İşte Ömer Vehbi Hatiboğlu'nun bu isyanlara Milli Gazete'deki köşesinden verdiği yanıt...

Erbakan Hoca'ya sahip çıkmak...

İnanmak, müstakim olmak, sebat, irade, iddia ve azim sahibi olmak her kula nasip olan hasletler değildir. Eğer söz konusu olan şey, bir medeniyetin yeniden inşa mücadelesi ise elbette bu vasıflara sahip olmak bir zorunluluktur.

Millî Görüş hareketi iddiası dolayısı ile çok büyük ve köklü bir harekettir. Onun mensubu olmak, serdengeçti olmak demektir. Dünya ve içindeki nimetleri elinin tersi ile silebilme erdemine sahip olmak demektir. Kendisini boğmaya geleni duruşu ile, vakarı ile, heybeti ile kazanabilmektir.

Genç kardeşlerim telefon, mail ve değişik vesilelerle “Neden Erbakan Hoca’ya sahip çıkmıyorsunuz? Niçin demokratik tepkilerimizi ortaya koymuyoruz?’’ benzeri uyarılarda bulunuyorlar. Elbette ki bu yalnızca inançlı gençliğin talebi değil, maşeri vicdanın sesidir.

Erbakan Hoca bu ümmetin mücahit evladıdır. O, başına gelen musibetlerle kimin sünnetinin takipçisi olduğunu duruşu ile sergilemektedir. Taif’te akıl yoksunu kişilerce taşlanırken beddua etmeyen, aksine ‘-Rabbim, bilmiyorlar’ diyerek duada bulunan Efendiler Efendisinin ümmetinin çilesini azık edinen bir dava adamından başkaca ne beklenir ki?

Hoca’ya sahip çıkmak yürüyüşler düzenlemek, mitingler yapmak, yüz binleri bir yere yığmak mıdır, yoksa O’nun uğrunda her şeyini feda ettiği bu soylu direnişi zaferle taçlandırmak için gecesini gündüzüne katıp mücadele vermek midir?

Genç Kardeşlerim!

Erbakan Hoca’ya sahip çıkmak istiyorsanız her biriniz bir Erbakan olma ceht ve gayreti içinde olmalısınız. Bir Erbakan’ın tek başına başlattığı bir hareketin nasıl İslâm dünyasının umudu ve göz bebeği haline geldiğini görüp bu mazlum ve mağdur ümmete binlerce Erbakanlar armağan etmelisiniz, etmeliyiz.

Erbakan Hoca ev hapsinde… Erbakan Hoca İslâm dünyasının yüreğinde… Erbakan Hoca Mekke’deki, Medine-i Münevvere’deki müminin duasında…

Kaç kula nasip olmuştur bu devlet? İktidar koltuğu mu mümin yüreklerin masum sevdası mıdır asıl ikbal ve izzet?

Bize gelince… Erbakan’a sahip çıkmama sözüne muhatap olmak bizi incitir. Canımızı yakar. Yüreğimizi dağlar. Eminim ki; bireysel hareketler yapmadığımızı bilebilecek ferasete sahip kardeşlerimiz suskunluk diye nitelendirdikleri tavrın anlamını da kavrayabilecek olgunluktadırlar.

cafesiyaset



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs