En Sıcak Konular

CHP Kanaltürk'ten aklandı!

27 Haziran 2008 08:20 tsi
CHP Kanaltürk'ten aklandı!
Anayasa Mahkemesi CHP'nin mali denetimini tamamladı. Bazı harcamaların faturalandırılmadığı tespit edildi.

Tuncay Özkan’ın sahibi olduğu dönemde Kanaltürk televizyonuna ödediği 4 milyon doların 3 milyon dolarını faturalandırmadığı öne sürülen CHP, Anayasa Mahkemesi’nin mali denetimi sonunda rahat nefes aldı. Maliye Bakanlığı’nın konuya ilişkin raporunu inceleyen Yüksek Mahkeme, CHP’nin Kanaltürk televizyonuna ödediği paraya karşılık aldığı faturaların söz konusu meblağı karşıladığı sonucuna vardı.

Anayasa Mahkemesi dün CHP’nin 2004, 2005 ve 2006 yılı mali hesaplarını mercek altına aldı. Toplantıda, Maliye Bakanlığı’nın söz konusu dönemde CHP’nin Kanaltürk televizyonuna toplam 4 milyon 102 bin YTL ödeme yaptığı, buna karşılık söz konusu miktarın ancak 1 milyon 180 bin YTL’lik bölümünü faturalandırabildiği yönündeki raporu da ele alındı. Yüksek Mahkeme, CHP’nin Kanaltürk’e bu parayı karşılıksız verdiği, kanalın da parayı başka kurumlardan almış gibi gösterdiği iddialarını inceledi.

Bir sorun bulunamadı
Mahkeme, inceleme sonunda, söz konusu meblağın faturalandırılamadığı yönündeki iddianın doğruyu yansıtmadığı sonucuna vardı. Ödeme tarihinden sonra fatura kesilmesinin mevzuata uygun olduğu görüşüne ulaşan mahkeme, CHP’nin ödediği miktara denk gelen miktarda faturayı kayıtlarında gösterebildiğine hükmetti.

Alt kalemler
Yüksek Mahkeme, CHP’nin sadece diğer tüm partilerin mali denetimlerinde görülen oranlarda usulsüz harcamalar yaptığını saptadı. CHP’nin başta Halk TV olmak üzere bazı şirketlere ödediği ücretlerin faturalarla örtüşmediği, danışmanlık hizmeti adı altında ödenen bazı paraların karşılığının kayıtlarda bulunamadığı öğrenildi. Ancak söz konusu miktarların yüksek olmadığı öğrenildi. Mevzuata göre, usulsüz harcanan miktar kadar para CHP’den alınarak Hazine’ye gelir kaydedilecek.

Hibe iddiası
Tuncay Özkan’ın Koza Grubu’na satmadan önce Kanaltürk’ün yüzde 40’lık hissesini aldığı para karşılığında CHP’ye hibe ettiği ve partiyle bir protokol yaptığı öne sürülmüştü.

startejikboyut



Bu haber 361 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,091 µs