son senaryo! | " /> son senaryo! | "/>

En Sıcak Konular

Ankara'da son senaryo!

27 Haziran 2008 07:59 tsi
Ankara'da son senaryo! Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın görevden el çektirilmesine dair Ankara senaryosu revize edildi. Planın revize edilmiş hali şöyle:

Kılıç'la birlikte, Başkanvekili Paksüt'ün de çekilmesi istenecek. Sezer'in atadığı 2 yedek üyenin kapatma davasına girmesi sağlanacak.Baş döndürücü bir trafiğe sahne olan başkent Ankara'da senaryoların ardı arkası kesilmiyor. Kaynaklara göre kritik oylama öncesi tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle çekilmesi istenecek olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'la ilgili plan revize edildi ve sadece Kılıç'ın değil aynı zamanda Başkanvekili Osman Paksüt'ün de çekilmesi istenecek.

Her iki isminde çok yıprandığını iddia eden çevreler, Başkan ve Başkanvekilinin AK Parti'nin kapatma davasından çekilmesi için kampanya yürütüyor. Şimdilik İşçi Partililer'in önderliğinde yürütülen kampanya önümüzdeki günlerde geniş bir kesimin de sahaya sürülmesiyle ısıtılacak. Aydınlık sayfalarından bazı gazetelerin "Ankara Kulisi" köşelerine terfi eden iddiaya göre Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, 33 yıl önce İBDA-C'nin yayın organı olarak bilinen Gölge Dergisi'nin Ankara temsilcisiydi.

Haber, derginin sicili ve üslubu sebebiyle ciddiye alınmamıştı. Fakat Tuncay Özkan 32. Gün programına çıkıp iddiaları tekrarladı. Yayına bağlanan Kılıç, iddiaları kesin bir dille yalanlarken hemen ertesi gün derginin künyesinde yer alan H.Kılıç ortaya çıktı. Fakat H.Kılıç, Haşim Kılıç değil Hüsnü Kılıç'tı ve bütün açıklığıyla o dönemi anlatmıştı. Fakat senaryoyu ısıtmak isteyen çevreler bu açıklamalardan tatmin olmadı. İşçi Partililer, çeşitli toplantılar düzenleyip, gazete yöneticilerine, yazarlarına mektuplar göndererek konuyu gündemde tutmaya devam ediyor. Son olarak da Milliyet gazetesi konuyu önce bir köşe yazarının, ardından da kulis sayfasında değerlendirdi.

Davada yedekler asil olacak

Ankara konuşulan yeni senaryoya göre planda bir revizyona gidildi. Haşim Kılıç'ın tarafsızlığını yitirdiği geniş bir kampanya ile ısıtılacak, istifası istenecek ve yedek üye davaya dahil olacaktı. Fakat hesapta olmayan, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt isminin sürekli gündeme gelmesiydi.

Özellikle Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ ile ilgili görüşmesini önce inkar edip sonrasında kabul eden Paksüt'ün ismi çok yıpranmıştı. Son kulislere göre Kılıç'ı indirme planında revizyon yapıldı ve Kılıç’la birlikte Paksüt'ün davadan çekilmesi istenecek.

"Kılıç ismi İBDA-C tartışmaları, Paksüt ismi de hem Turhan Çömez hem de Başbuğ görüşmeleri nedeniyle yıprandı. İkisi de böyle bir kritik davadan çekilmeli" lobisi önümüzdeki günlerde fazla mesai yapacak. Böylece bir önceki Cumhurbaşkanı Sezer tarafından atanmış iki yedek üye asil üye olarak davada yer alacak. Bu operasyonla da AK Parti'nin kapanması yönünde muhtemel kazalarda önlenmiş olacak.

bugün



Bu haber 1,471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,079 µs