En Sıcak Konular

Almanya'da Faruk Şen krizi

26 Haziran 2008 18:28 tsi
Merkezi Almanya'da bulunan Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfının Direktörü Faruk Şen'in, Türklerin Avrupa'da dışlanmalarını Yahudi zulmüyle kıyaslaması nedeniyle görevinden alınması istendi.

TAM Vakfı Yönetim Kurulu toplantısında Şen hakkında bu yönde alınan kararın, başkanlığını Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Uyum Bakanı Armin Laschet'in yaptığı, çeşitli vakıfların bağlı bulunduğu kuratoryuma sunulacağı bildirildi.

Alınan kararda, Şen'in söz konusu açıklamalarının sadece yönetim ile kendisi arasındaki güveni sarsmakla kalmadığı, aynı zamanda Türk medyasında Türklerle Almanların birlikte yaşamı konusunda yer alan haberleri çarpıttığı, böylelikle uyum yerine halklar arasında bir kutuplaşmaya neden olduğu savunuldu.

Kararda, Şen'in bu nedenle birçok kez, yükümlülüklerini yerine getirmediği konusunda yönetim kurulu tarafından uyarıldığı kaydedildi.

Şen ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu tümüyle ön yargılı ve politik bir karardır. Benim İstanbul'da yazdığım yazılar sadece şahsi görüşümü yansıttığım yazılardır. TAM Vakfı ile bir ilgisi yoktur'' diye konuştu.

Essen'de 23 yıl önce kurduğu, başarılı çalışmalara imza attığı TAM Vakfının Yönetim Kurulunun bu yönde aldığı karara karşı siyasi ve hukuki alanda, ayrıca kamuoyunda mücadele edeceğini kaydeden Şen, ''Eğer bu karar çekilmezse mahkemede haklı çıkacağıma da eminim. Benimle dayanışma gösteren Musevi, Türk ve diğer göçmen kuruluşlara da şimdiden teşekkür ediyorum'' dedi.

Şen, ''Tageszeitung'' adlı Alman gazetesine yaptığı açıklamada da, yönetimin aşırı yere gereksiz tepki gösterdiğini ve bu konuda hukuki işlem başlatacağını söyledi.

Faruk Şen, bir Türk gazetesine yaptığı açıklamada, Türklerin Avrupa'da dışlandıklarını savunarak, bunu 1933-1945 yılları arasındaki nasyonal sosyalizm döneminde yaşanan Yahudilere yönelik zulme benzetmişti.

Şen, bu benzetmeden dolayı daha sonra özür dilemesine rağmen, ''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' gazetesi tarafından bu konunun gündeme getirilmesinden sonra Laschet ve TAM Vakfı Yönetim Kurulu tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmişti.

haber7



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs